Numeroși părinți sunt supărați dn cauza faptului că Ministerul Educației nu mai permite ca în creșe și grădinițe să se predea disciplinele opționale pe bani. Au fost multe cazuri în care aceștia nu aveau pregătirea necesară sau abilitățile pentru lucrul cu copiii mici. Iată ce spun oficialii despre această situație!
Din cauza nemulțumirilor nenumărate ale câtorva părinți asupra persoanelor din afara învățământului care nu se descurcau atât de bine cu micuții, oficialii au decis să schimbe situația. În acest context, Ministrul Educației nu mai permite ca în creșe să se predea discipline opționale pe bani. Oficialii au rezultat un nou act normativ în conformitate cu toate modificările făcute în ultimii 11 ani în ceea ce privește educația celor din grădinițe și creșe.
Sunt interzise astfel: cursurile plătite de părinți pentru limbi străine, teatru sau dans, din timpul programului. Reprezentanții instituției aferente au declarat, pentru click.ro, că majoritatea celor care predau cursurile acestea nu au pregătire necesară sau abilități pentru a lucra în această conjunctură. În anul nou școlar, este permisă o singură disciplină opțională. Singura condiție este pregătirea necesară a profesorului și experiența în lucrul cu copiii mici. Reglementarea nouă mai impune și ca educatorii să scoată zilnic, cel puțin o dată, micuții la aer liber, indiferent de anotimp. Preșcolarii trebuie să fie expuși la factorii de mediu pentru a se putea călii din timp.
Creșele și grădinițele de stat încep să-și facă propriile reguli, astfel că directorii lucrează la noi contracte educaționale pe care trebuie să le semenze părinții încă de la începutul unui nou an școlar.
„Brăţări, lănţişoare sunt obiecte care pot deveni periculoase, prin urmare este interzisă purtarea bijuteriilor. Părintele ia la cunoştinţă prin acest contract ca nu este permisă venirea la creşă cu antibiotice”
Mihaela Ungureanu, director general DGASPC SECTOR 3