07 dec. 2021 | 21:24

Restricții noi pentru persoanele care sosesc în România. Excepțiile care se aplică

Știri generale
Restricții noi pentru persoanele care sosesc în România. Excepțiile care se aplică
Cui nu i se aplica regula

Se aplică noi restricții persoanelor care sosesc în România. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a venit cu noi reguli de aplicare a măsurii carantinei pentru cei care sosesc în România. Aceste reguli sunt valabile în perioada 10 decembrie 2021 – 8 ianuarie 2022. Conform autorităților, măsura carantinei se instituie cu o durată de 14 zile persoane care sosesc din statele membre ale UE, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană.

Noi reguli pentru cei care vin în țară

Mai exact, vor face carantină persoanele care vin din zona Verde sau Galbenă și nu sunt vaccinate, nu au trecut prin boală sau nu prezintă dovada confirmării pozitive cu covid în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară ori dovada testării negative PCR pentru covid făcută cu cel mult 72 de ore înainte îmbarcării.

Totodată, vor face carantină persoanele care vin din zona roșie și nu fac dovada vaccinării sau confirmării pozitive pentru covid în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară și pentru care au trecut minim 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară.

Totodată, vor face carantină pentru 10 zile persoanele nevaccinate sau cele care nu au fost confirmate cu covid în ultimele 180 de zile înainte să intre în țară, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR.

Cine este exceptat de la măsură

De la măsura carantinei sunt exceptați copiii mai mici de 12 ani și cei sub 16 ani, care au un test PCR negativ făcut cu maximum 72 de ore înainte de îmbarcare.

Totodată, persoanele nevaccinate care rămân în România pentru mai puțin de 3 zile sunt exceptate de la carantină dacă au un test PCR negativ făcut cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării.

Nici persoanele care se află în tranzit, dacă părăsesc țara în cel mult 24 de ore de la sosire nu trebuie să facă carantină.

Totodată, măsura îi exclude pe lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Ungaria sau Bulgaria, dar și pe cetățenii români angajați ai operatorilor economice din aceste țări.

Elevii, studenții sau cetățenii români cu reședința în afara României care urmează cursuri în țară sau în afara țării și fac naveta sunt și ei exceptați de la măsura carantinei, la fel ca membrii delegațiilor sportive, artiștii și staff-ul acestora sau șoferii de TIR.

Parteneri
Cuplu surpriză în showbiz. Cu cine l-a înlocuit Naomi Hedman pe Florin Ristei
Redactia.ro
De ce nu ar trebui să ceri niciodată felii de lămâie într-un restaurant. Detaliul neașteptat dezvăluit de o angajată
Click.ro
Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad au fost prinși după trei ani. Fiica milionarului ucis, principala suspectă
Digi24
Adelina Pestrițu și-a arătat BUSTUL pe Internet. Imagini INCENDIARE cu bruneta!
Vocea.biz
Replica de milioane pe care Teo Trandafir i-a dat-o Danei Budeanu, după ce stilista a spus despre vedeta TV că 'se îmbracă pilaf'
Unica.ro
Criminalul în cazul asasinatului de la Arad a fost prins! E incredibil cine ar fi comandat moartea lui Ioan Crișan
EVZ.ro
EXCLUSIV. Raluca Pastramă îl dă în judecată pe Ibrahim, fostul soț, după ce a filmat-o în ipostaze interzise! Imaginile au ajuns și la Pepe. Reacție dură la adresa celor doi bărbați
Spynews
Românii, taxaţi cu 500 LEI, chiar şi de mai multe ori pe an. Va fi inclus în preț, nu poți evita
Capital.ro
Ce a comentat Mihai Bendeac despre rochia de mireasă, de 80 de euro, a lui Theo Rose: "Femeia asta...". Reacția lui a stârnit internauții
Avantaje
România INTRĂ în Schengen! NIMENI nu se aștepta!
Mediaflux
Noul cuplu bombă în showbiz! Naomi Hedman, fosta iubită a lui Florin Ristei, și fiul Ozanei Barabancea, Andrew, au o relație! | VIDEO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Babasha se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit: „Pe partea dreaptă a feței am o hemipareză”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro