02 nov. 2021 | 15:20

Bobul potrivit pentru un orez cu lapte perfect. Pe care trebuie să îl alegi de la magazin, de fapt

Utile
Bobul potrivit pentru un orez cu lapte perfect. Pe care trebuie să îl alegi de la magazin, de fapt
Bobul potrivit pentru un orez cu lapte perfect

Iată care este bobul potrivit pentru un orez cu lapte perfect, dar și cum se face rețeta de orez cu lapte simplă și clasică. Iată ce trebuie să știi despre acest desert al copilăriei.

Bobul potrivit pentru un orez cu lapte perfect

Rețeta de orez cu lapte este una simplă, dar dacă ții cont de anumite sfaturi nu are cum să nu-ți iasă absolut delicioasă. Astfel, proporția de orez și lichid trebuie să fie de 1:4, adică 100 gr de orez la 400 ml de lichid.

Orezul trebuie să aibă bobul rotund, de preferat, dar se poate face și cu altfel de bon de orez. Un alt sfat este că orezul se fierbe mai întâi în puțină apă, iar laptele se adaugă mai încolo. Apa rece este cea care dizolvă amidonul și contribuie la înmuierea mai rapidă a boabelor de orez. A nu se uita nici de sare la acest desert.

De asemenea, orezul cu lapre se gătește la foc mic și trebuie amestecat constant ca să nu se prindă de fundul oalei. Nu fierbe orezul până ce i se sparg boabele și se transformă într-un terci.

Rețetă de orez cu lapte

  • 200 g orez
  • 250 ml apă
  • 750 ml lapte
  • 120 g zahăr
  • ½ păstaie vanilie sau 1 linguriță extract sau 1 plic zahăr vanilat
  •  sare

Mai întâi se despică păstaia de vanilie și se răzuiește miezul din ea. Se pune într-o cratiță îmăreună cu orezul uscat și 250 ml de apă. Se pune apoi și un vârf de cuțit de sare.

Se aduce totul la fierbere la foc mediu și se așteaptă ca orezul să absoarbă apa. Se toarnă apoi 750 ml de lapte și se continuă fierberea, de data aceasta la foc mic și amestecând încontinuu. Zahărul se pune spre final, atunci când orezul este aproape fiert, dar și zahărul trebuie să fiarbă măcar 3-4 minute.

În funcție de tipul orezului, acesta se poate fierbe fie în 15 minute, fie în 20 de minute. Consistența trebuie să fie una lichidă. Nu fierbe bobul de orez până se dezintegrează ci până când devine moale, dar miezul e puțin tare, adică al dente.

Nu te speria de lichidul din cratiță, deoarece acesta va fi absorbot de orez și după ce cratița se trage de pe foc. Se ia oala de pe foc și se acoperă cu un capac. Se lasă orezul să se umple circa cinci minute. Dacă va sta descoperit, orezul va căpăta o pojghiță la suprafață.

Parteneri
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Noi imagini cu rachetele balistice care au lovit Dnipro. Rusia susține că a învins „întreaga campanie pentru 2025” a armatei ucrainene
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Postul Crăciunului, încercare grea pentru români. Unde se vând cei mai scumpi cartofi din țară
EVZ.ro
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. A făcut chiar el anunțul ce a îngrozit planeta: Decizia a fost luată
Capital.ro
Divorțul a transformat-o în femeie fatală! A slăbit enorm! 10 imagini în care NU o mai recunoști pe Maria Popovici. Rochii mulate, bustiere, colanți, machiaj de divă
Avantaje
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Mediaflux
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Bunica Gherghina va juca într-un film alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp. Ce rol va interpreta: „Așa am găsit-o”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro