Mulți trec cu vederea anumite detalii esențiale în momentul în care cumpără sare. Acest ingredient este unul extrem de simplu, așa că românii preferă să achiziționeze un anumit tip de sare, crezând că are anumite beneficii. Adevărul este altul.
Românii preferă să aleagă sarea de mare și să uite de sarea de masă. Între cele două condimente diferențele se găsesc la modul de obținere, gust, culoare și textură, însă, atunci când vine vorba despre compoziție, s-a descoperit un lucru care o să îi lase pe mulți cu gura căscată.
Sarea de masă este extrasă din mină, însă compoziția ei se aseamănă cu aceea pe care o are și sarea de mare, ținând cont că depozitele formate din acest ingredient au fost create în urma evaporării oceanelor și mărilor. Totuși, ea trece prin diverse procese de prelucrare pentru ca impuritățile să fie eliminate.
De asemenea, sarea de mare este obținută prin evaporarea de apă dintr-un vas mare, iar procesarea nu este așa complexă așa cum se întâmplă la ingredientul pomenit mai sus. Mineralele pot să aibă diferite culori și să ofere bucatelor un gust special, de aceea este preferată de foarte multe persoane.
Mulți sunt sfătuiți să recurgă la sare de mare pentru că aceasta ar avea mai multe beneficii. Între timp, de fapt, diferența între ele constă în sodiul diluat, potrivit gustos.ro. În timp ce sarea de mare poate să conțină 60% din această substanță, în sarea de masă se găsește o proporție de 95%.
Totuși, sarea de mare trebuie să fie folosită în cantități mai mari pentru ca mâncarea să aibă un gust bun, astfel că se ajunge la același consum. Acum, un specialist le-a transmis românilor un mesaj important care are legătură cu ingredientele pe care le cumpără.
„Celebra sare de Himalaya este cu dibăcie marketată și se vinde bine de tot, bașca promițând și ceva efecte terapeutice grație plenitudinii de minerale din ea.
Numai că, ce să vezi, nu are nimic special. E rozalie, se extrage mai ales din Pakistan, are impurități și nu deține niciun efect terapeutic dovedit științific.”, a transmis Dr. Vasi Rădulescu, pe Facebook.
Dr. Vasi Rădulescu i-a sfătuit pe toți să nu se lase păcăliți de ambalajele atrăgătoare. În schimb, acesta a punctat că românii pot să consume cu ușurință și banala sare de masă, albă, care se găsește peste tot la prețuri avantajoase.
„În rest, nu vă lăsați păcăliți de ambalajele superbe, de promisiunile goale, de prețurile piperate. Puteți consuma și sare banală, albă.”, a adăugat el.