10 trucuri geniale cu sarea de masă. Cât de util poate să fie acest ingredient banal

10 trucuri geniale cu sarea de masă. Cât de util poate să fie acest ingredient banal
Cât de utilă este sarea. 10 trucuri pe care nu le știai

Toată lumea știe că sarea nu trebuie să lipsească din bucate, dar puțini știu că acest ingredient miraculos are mai multe beneficii. Pe lângă faptul că mâncărurile au un gust extrem de bun atunci când acest produs este folosit, numeroase gospodine au descoperit mai multe trucuri pentru a scăpa din impas de fiecare dată doar cu sarea de masă.

Sarea de masă, ajutorul tău în casă. Cum poți să mai folosești acest ingredient

Dacă nu ai aflat până acum, sarea are mai multe întrebuințări. Poți să înlocuiești numeroase produse cu acest ingredient sau să te folosești de trucurile gospodinelor pentru a trece anumite provocări întâlnite în viața de zi cu zi. Spre exemplu, dacă gătești la foc mare și miști tigaia, grăsimea poate să ia foc dacă o stingi cu apă. Presară puțină sare pentru a stinge flăcările.

Atunci când îți scapă un ou pe jos și te sperie ideea de a-l curăța, presară puțină sare peste alimentul spart și așteaptă în jur de 15 minute. Oul se va strânge, iar podeaua ta se va curăța mult mai ușor. De asemenea, poți să folosești acest praf miraculos în momentul în care vrei să salvezi tocătorul din lemn. Scapă de petele de pe acesta presărând sare și frecând în locurile afectate cu o perie dură, apoi clătește totul cu apă caldă.

Curățenia niciodată nu a fost mai ușoară. Ce trucuri au descoperit gospodinele cu sarea de masă

Dacă tot ne aflăm la acest capitol, poți să cureți petele de sânge mai repede cu sare. În cazul în care ai avut vreun accident și hainele tale au fost afectate, înmoaie pata în apă rece cu sare. După ce articolul vestimentar a stat așa timp de câteva minute, bagă-l la mașina de spălat. În același timp, cuptorul și aragazul ne dau bătăi de cap în momentul în care vine vorba despre curățenie. Pune sare peste pete dacă a sărit mâncare în timp ce găteai pentru a curăța mult mai repede totul.

În momentul tai mere sau cartofi este foarte posibil să oxideze la contactul cu aerul. Ține-le în apă rece cu puțină sare și apoi clătește-le și vei scăpa de această problemă pentru totdeauna! Pentru că discutăm de mâncare și diferite produse, află că sarea te va ajuta să prepari mai repede chiar și frișcă. Dacă nu ai un mixer în casă și trebuie să bați albușurile din ouă cu mâna pentru a obține cât mai repede această cremă, pune puțină sare pentru a omogeniza amestecul mai repede.

Ce trucuri geniale s-au aflat. Cum înlocuiești diferite produse doar cu sarea de masă

În cazul în care animalul tău de companie a adus purici în casă, trebuie neapărat să scapi de ei într-un timp cât mai scurt. Combină într-un recipient o parte de sare și patru părți de apă pentru a obține soluția salvatoare. Apoi, curăță cu aceasta patul în care doarme patrupedul, cușca sau orice pătură pe care o folosește.

Iarna te poți confrunta cu foarte multe probleme din cauza temperaturilor foarte scăzute. Pentru a te asigura că ferestrele și parbrizul mașinii nu îngheață, amestecă apă cu sare în părți egale și înmoaie un burete în această soluție. Spală bine locurile din exteriorul autoturismului ce pot îngheța, iar apoi șterge totul cu un prosop curat pentru a nu lăsa pete.

Îți dorești un zâmbet perfect dar nu vrei să investești în produse extrem de scumpe? Tocmai ți-ai găsit cel mai puternic aliat pentru albirea dinților. Freacă dinții cu sare prin mișcări nu foarte agresive pentru a nu îți răni gingiile. Nu apela la acest truc mai mult decât o singură dată pe săptămână pentru a nu distruge smalțul.