19 oct. 2021 | 20:49

Cum se aerisesc corect caloriferele. Trucul care te ajută să eviţi pierderile de căldură

Utile
Cum se aerisesc corect caloriferele. Trucul care te ajută să eviţi pierderile de căldură
Cum se aerisesc corect caloriferele

Cum se aerisesc în mod corect caloriferele. Iată ce truc te ajută să eviți pierderile de căldură. Trebuie să știi că primul lucru care trebuie făcut înainte de a porni căldura la centrală este să aerisești caloriferele. Dar nu e nimic grav dacă totuși ai dat drumul la centrală, dar nu ai apucat să aerisești caloriferele, deoarece încă mai poți să faci operațiunea.

Cum se aerisesc corect caloriferele

Dacă nu știi însă cum să aerisești corect caloriferele din casă, iată cum trebuie să procedezi.

În primul rând, dacă ai pornit deja centrala, ar trebui să o oprești, după care trebuie să oprești și robineții de la calorifere, atât cei de tur, cât și cei pentru retur.

Apoi, cu ajutorul unei chei speciale pentru aerisit sau cu o șurubelniță, se începe aerisirea propriu-zisă la cel mai apropiat calorifer de centrală. Se rotește la stânga șurubul aerisitorului, cheia sau șurubelnița. La început, o să iasă aer sau aer cu apă. Se lasă să curgă apa vreme de vreo zece secunde până ce va curge numai apă. Bineînțeles că o să ai nevoie de un vas în care să curgă apa.

Un al treilea pas ar fi să ajuți să iasă aerul din calorifer mai ușor, deschizând un pic robinetul de retur. Astfel, apa întră prin partea de jos în calorifer și împinge aerul afară.

Apoi, un alt pas mai departe este să închizi aerisitorul și să îl rotești spre dreapta, după care trebuie să deschizi robineții de tur și retur. Pasul următor este să te mulți la următorul calorifer și să repeți pașii expuși până acum.

Ce să faci ca să reduci pierderile de căldură

Un alt pas este acela că, în timp ce se scoate apa din calorifere, presiunea din instalație scade. Se poate vedea la manometrul centralei dacă presiunea variază mult. Astfel, dacă presiunea centralei termice pe gaz scade sub 0 grade, va fi necesar să deschizi robinetul de umplere al centralei, ca să încarci instalația.

La centrala pe gaz, presiunea în instalație trebuie să fie de 1,4 – 1,5 bar în staționare, iar când funcționează, nu trebuie să depășească 2,5 bar.

Ca să reduci pierderile de căldură, mai întâi trebuie să aerisești caloriferele, așa cum am explicat mai sus. E clar că dacă caloriferul nu se încălzește complet sau dacă în el se aud zgomote, caloriferul are nevoie de aerisire.

Un truc popular care te ajută să reduci pierderile de căldură prin perete este să pui o folie de aluminiu în spatele caloriferelor, iar pentru asta există în comerț folii speciale.

O altă recomandare pentru a nu mai pierde căldură este să nu acoperi caloriferele. Perdelele sau draperiile pot să blocheze căldura degajată de calorifere. De altfel, ține minte să nu pui niciun alt obiect mai aproape de centimetru de calorifer.

Parteneri
Povestea românului care a sărbătorit cu Donald Trump victoria din alegerile din SUA
Redactia.ro
Unul dintre simbolurile industriei Românești, o ruină. Uriașa infrastructură industrială, construită pe vremea lui Ceaușescu, de care s-a ale praful
Click.ro
Prima reacție a Chinei după realegerea lui Trump
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
De la Antena1, la PRO TV! Cine e vedeta care a apărut la filmările pentru PROtevelion. Andra a început să țipe când a văzut-o! 'Doamne, ce bucurie!'
Unica.ro
Stațiune fabuloasă, deschisă lângă Cluj
EVZ.ro
Rita Mureșan, dezvăluiri cutremurătoare despre momentul în care a făcut preinfarct. Un bărbat misterios i-a salvat viața: ”Mi-a pus o pastilă sub limba și a plecat”
Spynews
Schimbare pentru cei cu permis Categoria B. Pot conduce noi vehicule
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! SONDAJ CURS
Mediaflux
Cele mai recente imagini cu Alina Eriko! Bruneta nu mai are dinți și s-a tuns scurt. Ce le-a transmis celor care o caută | VIDEO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Urări de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Cele mai frumoase felicitări și imagini cu mesaje de „La mulți ani”, pentru sărbătoriți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro