Te-ai întrebat vreodată dacă există anumite trucuri prin care să faci mâncărurile de iarnă mai delicioase? Află că poți opta oricând pentru sosuri perfecte pentru sezonul răcoros, mai ales pentru că toți cei dragi o să mai ceară o porție când o să le descopere.
Acest sos poate să fie introdus în numeroase rețete și se prepară extrem de ușor. O să ai nevoie de un kilogram de prune, 5 cepe roșii, 200 de ml de oțet din vin roșu, un baton de scorțișoară, 250 de grame de vin roșu și o linguriță de anason pentru această rețetă delicioasă.
Începe prin a curăța prunele de sâmburi, apoi spală și toacă mărunt cepele. Adaugă legumele și fructele într-un vas unde trebuie să fie puse și celelalte ingrediente, iar apoi lasă totul la fiert timp de 30 de minute până când se obține un amestec omogen.
Ulterior, sosul fierbinte se toarnă în borcane și se lasă la răcit. Acesta se poate servi alături de friptură și se depozitează ușor, în cămară, în locuri răcoroase și întunecate, rezistând foarte bine timp de mai multe luni, așa că nu mai este nevoie să cumperi numeroase produse din magazine.
Cine nu își dorește un sos picant în casă pentru zilele geroase? O să ai nevoie de 2 kilograme de roșii, 1 kilogram de ardei capia roșu, 1 căpățână de usturoi, 300 de ml de apă, 100 de ml de ulei, piper, sare, 4 linguri de zahăr și 5 ardei iuți.
Curăță usturoiul, ardeii de semințe, roșiile de coajă și pune totul într-un robot de bucătărie pentru a obține o pastă. Aceste legume pot să fie date și prin aparatul de de tocat carne pentru a obține un amestec cât mai legat. Adaugă această compoziție peste ulei, apă și zahăr și lasă totul la fiert.
În momentul în care sosul a dat în clocot, adaugă sare și piper și mai lasă oala pe foc timp de 30 de minute. Adaugă compoziția fierbinte în borcane și lasă totul la răcit, apoi depozitează recipientele în cămară, la temperatura camerei, pentru a te bucura de această rețetă cât mai mult timp.
În cazul în care te întrebi ce ingredient face ca acest sos să fie unul deosebit, adaugă pătrunjel pentru un plus de savoare! Folosește 10 ardei iuți, 1 legătură de busuioc, 5 legături de pătrunjel, 4 ardei capia, 2 legături de ceapă verde, o căpățână de usturoi și 1 lingură de suc de lămâie.
O să mai ai nevoie de 4 linguri de oțet de vin roșu, 100 de grame de miez de nucă, 150 ml de ulei, sare și piper. Ocupă-te de ceapă și usturoi, curăță bine legumele și pune-le după ce le-ai tocat în robotul de bucătărie. Adaugă pătrunjelul și busuiocul și mixează totul bine.
După acest pas, adaugă restul ingredientelor și amestecă totul până când obții o pastă. Amestecul trebuie să fie introdus în borcanele care o să fie fierte, ulterior, la bain marie până când dau în clocot. Recipientele o să fie lăsate la răcit, apoi depozitate în cămară.