În ultima perioadă, în România a crescut incindența numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus, motiv pentru care autoritățile au impus existența certificatului verde care să ateste că persoanele au fost vacccinate sau au trecut prin boală. Ce mafie au descoperit oamenii legii.
Veste incredibilă pentru români. Autoritățile au descoperit o situație tulburătoare în cele mai mari orașe ale țării. Se pare că multe dintre persoanele care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului dau mită pentru a obține certificate verzi anti-COVID contrafăcute.
Oficialii României au descoperit un sistem ilegal de măsluire a actelor, prin care românii folosesc CNP-urile și datele personale ale unor cetățeni pentru a falsifica certificate verzi, fără știrea acestora.
Col. Daniela Tobă, fostă șefă a Biroului Relați Publice al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, fost purtător de cuvânt MApN și fost ofițer specialist la Serviciul de Protecţie şi Pază a dezvăluit circumstanțele în care se desfășoară mafia certificatelor verzi false din România. Ce mesaj cutremurător le-a transmis celor de la STS:
„În atenţia prietenilor mei din presă, din interne şi din STS. O cheamă Rusca Filoftia şi are 88 de ani. S-a vaccinat cu prima doză în 4 martie, s-a vaccinat şi cu a doua doză în 25 martie. Ambele la Centrul Neghiniţă din Bucureşti.
Acum a vrut bătrâna să îşi scoată certificatul verde. S-a logat pe platformă, a văzut că apare acolo cu vaccinare completă, însă de scos certificat verde ioc, sistemul refuzând eliberarea. Începe hora apelurilor telefonice şi schimburilor de email cu DSP şi Centrul Neghiniţă, bătrâna fiind pasată de la unii la alţii.
Mai mult, ajunge să se ducă personal la Centru unde este recunoscută de personalul care a făcut vaccinarea în martie. Peste tot i s-a răspuns un singur lucru: V-a fost furat CNP-ul, nu avem ce face! Ah, dacă ştiţi câţi bătrâni ne-au reclamat acest lucru! O grămadă sunt, dom’le! Nu avem ce face!”, a fost mesajul colonelului pentru reprezentanții STS.
Fostul ofițer specialist la Serviciul de Protecţie şi Pază a publicat răspunsul pe care l-a primit de la reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale.
Cătălin Chirca, purtătorul de cuvânt al STS, a contactat-o pe Daniela Roba, lămurind-o asupra detaliilor ce privesc înscrierea datelor personale ale românilor pe platforma online certificat-covid.gov.ro:
„Mulţumesc şi apreciez, domnule lt. col. Chirca. Pe scurt, ca să nu bat câmpii cu detalii care chiar nu interesează pe nimeni, domnul Chirca mi-a confirmat indirect ceea ce bănuiam, adică faptul că ar trebui să caut explicaţii pentru situaţii precum cea cu bătrâna Rusca Filoftia în curtea Ministerului Sănătăţii, la INSP şi în ograda DSP-urilor. (…)
În ceea ce priveşte finalul discuţiei cu putătorul de cuvânt, am precizat că nu rezolvăm nimic cu o floare şi obligatoriu trebuie privită situaţia furtului de CNP-uri nu ca pe o situaţie singulară pe care poate o rezolvăm acum, ci ca pe un fenomen care trebuie să intre rapid în atenţia autorităţilor”, a mai declarat colonelul Daniela Tobă, pe rețelele de socializare.