Probleme pentru miri în pandemie. Ce se întâmplă cu patronii restaurantelor: ”Nu am găsit înțelegere”

Probleme pentru miri în pandemie. Ce se întâmplă cu patronii restaurantelor: ”Nu am găsit înțelegere”
Probleme pentru miri în pandemie.

Sunt probleme pentru miri în pandemie și nu sunt puțini sunt cei care au fost nevoiți să amâne nunțile anul trecut, iar situația nu pare mai buna nici anul acesta.

Probleme pentru miri în pandemie

Limitările sunt legate de numărul de persoane care pot să participe la nuntă, de certificatul verde sau de teste de coronavirus pe care trebuie să le facă cei care nu s-au vaccinat.

De altfel, o tânără care urmează să se căsătorească a povestit că din cauza situației pandemice nu vor putea participa la eveniment toți invitații și caută persoane care sunt în nevoi, pentru a le oferi mâncarea celor care vor lipsi de la restaurant.

”Sper din suflet să mă ajutați să ofer un ajutor. În toată nebunia actuală urmează să ne ținem nunta, sâmbăta viitoare. Bineînțeles că din cauza situației sunt destui oameni care nu reușesc să ne fie aproape, indiferent că locuiesc peste hotare și nu-și permit o carantină de 2 saptamani sau că între timp au contactat virusul și au făcut covid.

Ideea este că nu am găsit nici urmă de ințelegere la restaurant și trebuie să respectăm numărul minim de persoane din contract. (Nici nu mai spun că am încercat să îi facem sa înțeleagă că suntem dispuși să le plătim profitul per meniu, pentru că în mintea noastră nu ar avea sens ca oamenii ăia să facă 20 de meniuri degeaba, pe care noi să le plătim întregi, când putem sa ne asumăm contractul semnat oferind restaurantului partea care i se cuvine: profitul de pe cele 20 de meniuri.)

Am nevoie, așadar, pe 3 octombrie, foarte devreme (2-3-4 dimineața), să duc cele 20 de meniuri unor oameni care au nevoie de ele. Să știu că banii ăia nu vor fi pierduti, să știu că pot potoli astfel foamea unor copii, bătrâni etc. Vă rog să mă îndrumați. Unde aș putea să le duc? Sau poate cineva să vină să le ia de la restaurant? Menționez că nunta va fi în Sector 3, însă dacă trebuie să ne deplasam noi, o facem cu drag”, a scris o tânără pe grupul Nu mai port, de pe Facebook.

A amânat nunta din cauza pandemiei

O altă tânără a scris pe Facebook că din cauza pandemiei a fost nevoită să amâne pentru anul viitor nunta programată pentru luna octombrie:

„Totul era pregătit pentru sâmbătă, 2 octombrie. Doar că rata de incidență a trecut de 6 la mia de locuitori în localitatea unde aveam nunta. Surpriză! Amânăm pentru anul viitor.

Mi-a fugit pământul de sub picioare când m-au sunat de la local să îmi spună că suntem nevoiți să amânăm pentru anul viitor.

Ce facem? Pe cine sunăm prima dată? Cum reușim să mutăm totul? Furie, furie, furie. Și lacrimi. Și iar furie și neputință. Ce poți să faci? Ne-am repliat cât de rapid am putut, am contactat toți invitații, fotograf, dj etc.

E nedrept. Cei mai mulți invitați sunt vaccinați. Iar restul s-ar fi testat, erau toți informați, toată lumea era ok cu treaba asta.

115 persoane, nuntă în aer liber. Nu 5000 de oameni, nu în spațiu închis. Ce-i drept, niciunul dintre noi nu face parte din „echipa câștigătoare”. Și nici nu organizam un congres.

Mai încercăm pe 7 mai 2022”, a scris aceasta pe Facebook.