Anunțul anului în România. Poliția Română pune la bătaie un anumit număr de posturi pentru cetățenii români care vor să devină polițiști. Oficialii de la Europol au dat vestea cea mare. Cum poți deveni om al legii fără să treci pe la Academie.
Reprezentanții Sindicatului Polițiștilor Europeni au făcut un anunț care i-a surprins pe români. Conform informațiilor oficiale, cetățenii pot deveni oameni ai legii fără a absolvi cursurile de specialitate. Cu alte cuvinte, oricine poate deveni ajutor de polițist, chiar dacă nu a urmat Academia.
Cum este posibil așa ceva? Simplu. Cei de la Poliţia Română pun la bătaie 412 locuri de ajutor de şef de post, la secţiile de poliţie de la sat. Aceste funcții vor fi ocupate prin recrutare din sursă externă.
Cu alte cuvinte, oricine se poate angaja să devină polițist de pe o zi pe alta, inclusiv persoane care nu au făcut Academia de Poliție, nu au urmat cursurile instituțiilor aflate în subordinea Ministerului de Interne. De asemenea, pot candida și cetățeni care nu au pregătire militară sau infractori care au fost reabilitați. Singura condiție presupune că toți să rezolve corect un chestionar cu întrebări din legislaţie.
În aceste luni de toamnă, Ministerul Afacerilor Interne organizează recrutarea directă, iar scopul este de rezolva problema lipsei de personal din cadrul instituției. Dosarul de înscriere al candidaţilor nu diferă cu mult faţă de cel solicitat unui banal funcţionar public care doreşte să se angajeze pe un post de execuţie, într-o primărie, la ţară.
Cetățenii din România care doresc să se înscrie pentru a deveni ajutor de polițist, în cadrul procesului de recrutare directă din această toamnă, trebuie să respecte următoarele condiții:
Candidații admiși vor primi uniformă şi armă, urmând să fie repartizați la unul dintre locurile de ajutor de şef de post. Cele mai multe locuri disponibile, 14 la număr, sunt în Bistriţa Năsăud, Ialomiţa şi Prahova. Pe lângă acestea, încă 6 poziții sunt libere în judeţele din regiunea Olteniei, precum Olt, Dolj și Gorj.