Fost primar din România, săltat de polițiști și dus la închisoare: ”E a patra oară când intru, cunosc regulile în penitenciar”

Fost primar din România, săltat de polițiști și dus la închisoare: ”E a patra oară când intru, cunosc regulile în penitenciar”
Magistrații Curții de Apel București au dat sentința defintivă în dosarul „Giga TV”

Într-un dosar care a durat mai bine de 7 ani, s-a dat o sentință definitivă, inculpații primind între 3 și patru ani de închisoare cu executare. Decizia defintivă din 25 iunie îi are ca vinovați principali pe fostul deputat Viorel Hrebenciuc și Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti, fostul primar din Piatra Neamț. Deciziile au fost luate de instanța de judecată din București în dosarul „Giga TV”.

Magistrații Curții de Apel București au dat sentința defintivă în dosarul „Giga TV”

Dosarul „Giga TV” a fost instrumentat de procurorii DNA încă din 2014. Acuzațiile de trafic de influență, abuz în serviciu erau principalele teme ale dosarului, iar principalii suspecți erau fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc și primarul din Piatra Neamț, celebrul Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti.

Procurorii declarau la acel moment că Viorel Hrebenciuc ar fi încercat să influențeze decizia CNA de retragere a licenței pentru un post tv deținut de Gheorghe Ștefan. În acest demers penal au fost implicate și persoane din cadrul CA al CNA, printre care Narcisa Iorga, membră CNA și președinta instituției la acea vreme, Laura Georgescu.

Dosarul a tot fost plimbat dintr-o instanță în altă, până în 2019, când magistrații Curții de Apel București au dat un prim verdict. Viorel Hrebenciuc era condamnat la trei ani de închisoare, iar Gheorghe Ștefan primea patru ani, decizia nefiind una defitivă.

Avocații celor doi au făcut recurs în instanță, recurs ce a durat până anul acesta în iunie. La momentul 25 iunie magistrații Curții de Apel București au dat sentința definitivă cu executare pentru toți cei implicați în dosarul „Giga TV”, după cum urmează:

  • Viorel Hrebenciuc – 3 ani de închisoare cu executare,
  • Gheorghe Ștefan – majorarea pedepsei de la 3 ani şi 9 luni închisoare la 4 ani şi 6 luni închisoare,
  • Narcisa Iorga, fost membru CNA – 3 ani de închisoare cu suspendare,
  • Laura Georgescu, fost șef CNA – 4 ani şi 4 luni de închisoare.

Gheorghe Ștefan săltat de polițiști de pe stradă

Fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, nu este la prima sa decizie de încarcerare. Acesta ar fi a patra, după cuma declarat chiar el în momentul în care era transferat de polițiști către penitenciarul Brăila.

„Sunt foarte în regulă, ce să fac? Asta-i justiția, o respect.

E a patra oară când intru, cunosc regulile în penitenciar”, a declarat Gheorghe Ștefan, conform Antena 3.

Gheorghe Ștefan proprietarul postului Giga TV, a intrat în atenția procurorilor DNA, după ce, spun aceștia, ar fi apelat la Viorel Hrebenciuc să-l ajute în cazul retragerii licenței. Surse judiciare spun că dosarul ar fi fost instrumentat pe baza unor denunțuri, dar nu s-au dat nume, în acest caz. Astăzi fostul primar Pinalti a fost transferat către penitenciarul Brăila, unde va ispăși pedeapsa de închisoare, conform decizie definitive date de magistrații Curții de Apel Bucrești.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI