Accident în lanț cu mai multe victime pe E 574. Patru TIR-uri și un autoturism, implicate în tragedie

Accident în lanț cu mai multe victime pe E 574. Patru TIR-uri și un autoturism, implicate în tragedie
Accident grav în Olt. Patru TIR-uri și un autoturism implicate Poză ilustrativă

Un accident cumplit a avut loc în această dimineață în județul Olt, aproape de orașul Balș, acolo unde patru autocamioane și un autoturism s-au ciocnit puternic. Din cauza dimensiunilor mult mai mici ale autoturismului, două persoane au fost la un pas de moarte.

Numărul victimelor înregistrate

Un accident periculos care se putea termina dramatic a avut loc în această dimineață pe E 574, acolo unde mai multe Ambulanțe au intervenit de urgență pentru a salva victimele. Potrivit primelor informații, impactul s-a soldat cu șase persoane rănite, dintre care, trei având nevoie de îngrijiri medicale specializate, iar alte trei au primit ajutor la fața locului, refuzând transportul la o unitate medicală.

„Accident rutier pe E 574, în apropiere de orașul Balș, implicate patru autocamioane și un autoturism. În acestea se aflau șase persoane, toate au fost găsite conștiente și cooperante. Din primele informații trei victime sunt transportate către UPU Slatina, iar trei persoane nu prezintă urme vizibile de traumă și refuză transportul la spital.

La locul evenimentului acționează pompieri de la Detașamentul Slatina și Garda Balș, cu două autospeciale complexe pentru intervenție și descarcerare, două echipaje SMURD și două autospeciale pentru descarcerare. De asemenea, la locul evenimentului se află și două echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță”, a transmis ISU Olt.

Gestul care le-a salvat de la moarte pe două dintre victime

Imediat după accident, traficul a fost complet blocat, iar polițiștii au demarat o anchetă pentru a identifica adevăratul motiv al producerii accidentului.

În urma impactului, persoanele aflate în autoturism puteau muri pe loc, dacă șoferul nu ar fi fost inspirat să tragă de volan pentru a ieși dintre cele două TIR-uri între care fusese prins.

Potrivit observatornews.ro, accidentul s-ar fi produs din cauza unui șofer de TIR care nu a apucat să pună frână la timp, astfel că a intrat din plin în TIR-ul din față.

„Mi-am dat seama că intră în TIR, am zis să ies dintre ele. Imposibil să nu lovească. Dacă nu ieșeam eram varză. Muream amandoi! Am tras de volan, venea și o mașină din față. Am avut timp sa-i fac din faruri”, a povestit șoferul mașinii implicate în accident, potrivit sursei citate.

Vezi imagini video de la fața locului:

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI