02 sept. 2021 | 09:37

De ce nu trebuie să acoperi cu folie de aluminiu mâncarea pe care o păstrezi la frigider. Greşeala majoră pe care o fac mulţi români

Diverse
De ce nu trebuie să acoperi cu folie de aluminiu mâncarea pe care o păstrezi la frigider. Greşeala majoră pe care o fac mulţi români
De ce nu ar trebui să vă înfășurați alimentele în folie de aluminiu. Există riscul unor probleme de sănătate

Am făcut-o cu toții cel puțin o dată, fie cu resturi, fie cu un prânz, am refrigerat mâncarea cu folie de aluminiu. Dar această idee nu pare să fie atât de bună pentru sănătatea noastră. Vom încerca în cele ce urmează să explicăm și de ce nu este bine să folosim folia de aluminu. Mai ales când vine vorba de mâncare.

De ce nu ar trebui să vă înfășurați alimentele în folie de aluminiu. Există riscul unor probleme de sănătate

Dacă coaceți pește, prăjiți legume sau pregătiți o bucată de carne pentru cină, este posibil să vă înfășurați mâncarea în folie de aluminiu. Ceea ce poate nu vă dați seama este că o parte din folie se va scurge în mâncare. Acest lucru ar putea fi rău pentru sănătatea dumneavoastră.

Cercetările au explorat utilizarea aluminiului pentru gătit și pregătirea alimentelor. Aluminiul nu apare doar în folie. Este cel mai popular material de gătit folosit de oamenii din țările în curs de dezvoltare.

Tigăile sunt căptușite cu el și se găsesc în unele ustensile de bucătărie. Cuprul a îndeplinit acest rol, dar în timp a fost înlocuit cu aluminiu, deoarece este mai ieftin de produs în masă și mai ușor de curățat.

Însă, în timp ce gătiți mâncarea în oale sau tigăi din aluminiu nu este un lucru rău, plasarea lor în folie de aluminiu și introducerea în cuptor este problematică. Acest lucru este valabil mai ales în cazul alimentelor acide sau condimentate, preparate la temperaturi ridicate.

Aluminiu și sănătatea noastră

Corpurile umane pot excreta cantități mici de aluminiu foarte eficient. Aceasta înseamnă că expunerea minimă la aluminiu nu este o problemă. OMS a stabilit un aport zilnic sigur de 40 mg pe kilogram de greutate corporală pe zi. Deci, pentru o persoană care cântărește 60 kg, aportul admisibil ar fi de 2400 mg.

Având în vedere toate aceste riscuri dovedite, este important să determinați concentrația de aluminiu la gătit. Oalele și alte ustensile de gătit tind să fie oxidate, oferind un strat inert care împiedică scurgerea aluminiului în alimente.

Problema este că atunci când vă frecați vasele după gătit, stratul respectiv este uzat și aluminiu poate pătrunde în mâncare. Acest lucru este ușor de evitat. Când obțineți oale noi din aluminiu, fierbeți apă în ele de mai multe ori până când baza devine mată.

Acest lucru creează o oxidare naturală care previne levigarea. Pot arăta mai frumos când sunt spălate și strălucitoare, dar o bază mată este mai bună pentru mâncarea și sănătatea ta.

Evitați folia de aluminiu când gătiți

Dar să gătești mâncarea în folie de aluminiu este o poveste diferită. Folia de aluminiu este de unică folosință și nu veți putea crea acel strat inert înainte de a o utiliza. Cercetările au constatat că migrarea aluminiului în alimente în timpul procesului de gătire a alimentelor învelite în folie de aluminiu este peste limita admisă stabilită de Organizația Mondială a Sănătății.

Aluminiul este semnificativ mai probabil să se infiltreze în alimente și la niveluri mai ridicate în soluțiile alimentare acide și lichide. Vorbim aici de sucul de lămâie și roșii, decât în ​​cele care conțin alcool sau sare.

Nivelurile de levigare cresc și mai mult atunci când se adaugă condimente la mâncarea gătită în folie de aluminiu. Orice acid provoacă un proces deosebit de agresiv care dizolvă straturile de aluminiu în alimente.

Această cercetare sugerează că folia de aluminiu nu trebuie folosită pentru gătit. În schimb, este recomandat să folosiți sticlărie sau porțelan atunci când pregătiți feluri de mâncare coapte. Este mai sigur să înfășurați mâncarea rece în folie de aluminiu, deși nu pentru perioade lungi de timp. Alimentele au o durată de valabilitate și deoarece aluminiul din folie va începe să se scurgă în alimente, în funcție de ingrediente precum condimentele.

Evitați folia de aluminiu când refrigerați alimentele

Există alimente pe care le putem refrigera sau congela, care pot dura zile, săptămâni și chiar luni. Cu toate acestea, această practică este sănătoasă doar dacă se face corect. Pentru asta avem nevoie de un recipient care sigilează bine pentru a preveni bacteriile să ajungă la alimente.

S-ar putea ca numai acoperirea alimentelor cu folie de aluminiu și punerea lor în frigider să fie mai practică și mai confortabilă, chiar și ca o modalitate de a evita murdărirea mai multor vase. Totuși, deoarece nu este bine sigilată, aerul intră și acest lucru permite bacteriilor să se reproducă mai repede. Ați putea fi expus riscului de a trata bacterii precum stafilococul și bacilul cereus, care produc toxine care nu sunt distruse nici măcar prin gătit.

Acum că știi de ce nu ar trebui să refrigerezi alimentele cu folie de aluminiu, îți vom spune cum să-ți menții alimentele mai sănătoase.

  • Păstrați-vă alimentele în recipiente etanșe;
  • Se pun la frigider, de preferință, în termen de 2 ore de la prepararea respectivulor alimente;
  • Nu amestecați alimente proaspete cu cele care au avut deja un timp de expunere mai mare de două ore sau ar putea contamina alimentele în stare bună;
  • Dacă vă rămâne prea multă mâncare, cel mai bine este să o împărțiți în porții, o parte în frigider și alta în congelator, astfel încât congelatul să dureze mult mai mult, amintiți-vă, totul în recipiente etanșe;
  • Asigurați-vă că recipientele nu sunt prea mari pentru porția de alimente, deoarece superficial accelerează procesul de răcire.

Concluzie

Deși, aparent, folia de aluminiu este cea mai bună, iată că realitatea și cercetările dovedesc contrariul. Așa că, cel mai bine este să folosiți lucruri sigure și care nu vă pun sănătatea în pericol.

Parteneri
Povestea românului care a sărbătorit cu Donald Trump victoria din alegerile din SUA
Redactia.ro
Unul dintre simbolurile industriei Românești, o ruină. Uriașa infrastructură industrială, construită pe vremea lui Ceaușescu, de care s-a ale praful
Click.ro
Echipa lui Trump vrea să amâne aderarea Ucrainei la NATO pentru cel puțin 20 de ani. Ce primește Kievul în schimb
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
De la Antena1, la PRO TV! Cine e vedeta care a apărut la filmările pentru PROtevelion. Andra a început să țipe când a văzut-o! 'Doamne, ce bucurie!'
Unica.ro
Prințul Harry se afundă de la zi la zi. Acuzații tot mai grave
EVZ.ro
Rita Mureșan, dezvăluiri cutremurătoare despre momentul în care a făcut preinfarct. Un bărbat misterios i-a salvat viața: ”Mi-a pus o pastilă sub limba și a plecat”
Spynews
Schimbare pentru cei cu permis Categoria B. Pot conduce noi vehicule
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! SONDAJ CURS
Mediaflux
Cele mai recente imagini cu Alina Eriko! Bruneta nu mai are dinți și s-a tuns scurt. Ce le-a transmis celor care o caută | VIDEO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Urări de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Cele mai frumoase felicitări și imagini cu mesaje de „La mulți ani”, pentru sărbătoriți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro