30 aug. 2021 | 15:46

OMS are un avertisment crunt pentru populație. Câți oameni pot muri în următoarele luni

Sănătate
OMS are un avertisment crunt pentru populație. Câți oameni pot muri în următoarele luni
OMS are un avertisment crunt pentru populatie. Cati oameni pot muri in urmatoarele luni

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu are deloc vești bune pentru populația Globului. Deși toată lumea speră ca pandemia de coronavirus să ia sfârșit, în perioada următoare, oficialii sunt de altă părere. Nici vorbă să scăpăm de COVID-19, un virus care va face și mai multe victime, atenționează directorul regional OMS, Hans Kluge.

OMS lansează un avertisment crunt. Mesaj pentru Europa

Directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, a declarat că 33 din cele 53 de națiuni membre de pe continent au înregistrat o rată de pozitivitate de peste 10% în ultimele două săptămâni. Până la 1 decembrie, vor putea fi 236.000 de decese suplimentare din cauza virusului SARS-COV-2, a declarat Kluge, luni, 30 august.

„Săptămâna trecută, a existat o creștere cu 11% a numărului de decese în regiune [Europa]”, a declarat Kluge reporterilor. „O proiecție fiabilă se așteaptă la 236,000 de decese în Europa până la 1 decembrie.”, a mai spus acesta.

Kluge a adăugat că până la 33 din cele 53 de națiuni membre ale OMS Europa au înregistrat o rată de pozitivitate de peste 10% în ultimele două săptămâni.

Veștile sunt cunte

El a spus că rata mare de transmitere a infecției pe continent este o problemă „profund îngrijorătoare”. În afară de răspândirea variantei mai transmisibile Delta a coronavirusului, Kluge a spus că „relaxarea exagerată” a restricțiilor și creșterea călătoriilor pe perioada verii sunt, de asemenea, motive pentru transmiterea mai mare a infecției.

Oficialul OMS a remarcat, de asemenea, o încetinire a ritmului vaccinării în Europa.

„În ultimele șase săptămâni, [vaccinarea] a scăzut cu 14%, influențată de lipsa accesului la vaccinuri în unele țări și de lipsa acceptării vaccinurilor în alte țări”, a precizat Kluge.

„Stagnarea intenției de vaccinare în regiunea noastră (n.r. – Europa) este o preocupare serioasă.”, a ținut să evidențieze liderul OMS.

Spitalele nu mai fac iarăși față

Doar 6% dintre persoanele din țările cu venituri mici și mijlocii din Europa sunt complet vaccinate, în timp ce unele țări au reușit să vaccineze doar unul din 10 oameni din domeniul medical.

„Îngrijorător este faptul că virusul se transmite rapid din cauza faptului că oamenii nu se vaccinează. Rata de imunizare este scăzută, iar unele ţări, mai ales din zona Balcanilor, Caucaz şi Asia Centrală, se confruntă cu creştere accentuată a cazurilor, iar spitalele nu mai fac faţă”, a mai spus acesta.

Avertismentul vine în momentul în care OMS și UNICEF au cerut țărilor europene ca profesorii să se vaccineze împotriva COVID-19, astfel încât școlile să poată rămâne deschise pe tot parcursul pandemiei de coronavirus. Pe măsură ce școlile se redeschid după vacanța de vară,  organizațiile mai sus menționate au spus că este „vital ca învățarea la clasă să continue neîntreruptă”, în ciuda răspândirii variantei Delta.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro