Ministerul Educației a publicat structura pentru noul an școlar. Ce trebuie să știe elevii și părinții pentru cursurile din anul 2021-2022? Acesta se structurează pe două semestre. Când va fi prima zi de școală?
Ministerul Educației a publicat noul calendar pentru anul școlar 2021-2022. Elevii vor reveni pe băncile școlii din data de 13 septembrie. Anul școlar se structurează pe două semestre a câte 34 de săptămâni în total, după cum urmează:
Vacanțe:
Ministerul Educației a oferit un comunicat în care a subliniat că instituția consideră că predictibilitatea trebuie să rămână un deziderat major în sistemul de învățămât, mai cu seamă în perioada în care criza sanitară a impus decizii multiple de schimbare într-un timp scurt.
Ministerul mai susține și extinderea anului școlar cu atât mai mult cu cât este necesară pentru recuperarea pierderilor educaționale generate de predarea online. Sursa citată va avea anul acesta inițiativa de a propune extinderea perioadei de cursuri în învățământul preuniversitar începând cu anul școlar 2022-2023.
În sensul acesta vor fi inițiate consultări extinse. Ministerul va lua în considerare orice soluție va rezulta în urma acestor consultări fără să excludă nicio variantă solicitată de profesori, elevi și părinți. Aici poate fi vorba la revenirea la trimestre, extinderea duratei cursurilor sau altă variantă care este în interesul pregătirii elevilor.
”Conform Ordinului de ministru nr. 3.243/5.02.2021 privind structura anului școlar 2021- 2022, cursurile vor începe în acest an în data 13 septembrie. Dacă și numai dacă principalii parteneri de dialog social ai Ministerului Educației (FSLI, Federația Spiru Haret, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți) ajung la un consens și revin în mod unanim asupra calendarului.
Acesta a fost aprobat în urma consultărilor de la începutul anului 2021, Ministerul Educației are deplina disponibilitate de a reveni asupra calendarului, în sensul extinderii perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021- 2022, atrăgând, însă, atenția asupra deficitului de predictibilitate generat de această eventuală revenire”
(Sursa: comunicat edu.ro)