Sorin Cîmpeanu, anunțul momentului cu privire la noul an școlar. Ce se va întâmpla, de fapt, cu profesorii nevaccinați

Sorin Cîmpeanu, anunțul momentului cu privire la noul an școlar. Ce se va întâmpla, de fapt, cu profesorii nevaccinați
Sorin Cîmpeanu, despre testarea profesorilor nevaccinați

Sorin Cîmpeanu a abordat, duminică seara, unul dintre cele mai arzătoare subecte ale acestei perioade, vaccinarea. Potrivit ministrului Educației, profesorii nevaccinați anti-Covid-19 vor avea parte de un regim special la intrarea în școli, însă acest lucru se stabilește în momentul de față de către Ministerele Educației și cel al Sănătății.

Revenirea la școală pe 13 septembrie este categorică

Sorin Cîmpeanu este mai decis ca niciodată că revenirea în bănci trebuie să aibă loc la data stabilită, respectiv pe 13 septembrie, atunci când toată lumea ar trebui să înceapă școala în siguranță. Potrivit ministrului Educației, 60% dintre profesori s-au vaccinat, ceea ce reprezintă un procent îmbucurător, dar nu suficient.

Pentru a crește siguranța și a limita transmiterea comunitară a virusului, Sorin Cîmpeanu a anunțat că procesul de vaccinare trebuie să continue, astfel că profesorii încă nevaccinați sunt încurajați să treacă la acțiune pentru binele tuturor.

„Acest proces trebuie să continue, pentru a putea garanta siguranța din perspectivă sanitară în școli. Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanția derulării școlii cu prezență fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi decât cele pe care școala le-a suferit deja”, a dezvăluit ministrul Educației.

Cu privire la obligativitatea vaccinării în cazul profesorilor, Sorin Cîmpeanu susține că pledează pentru o modalitate prin care cadrele didactice să apeleze la vaccinare datorită conștientizării beneficiilor și nu dintr-o obligativitate impusă de autorități

„Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de Educație să poată înțelege acest lucru.

Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”, a adăugat acesta.

Profesorii ar putea fi testați la intrarea în școli

Întrebat de posibilitatea testării cadrelor didactice la intrarea în școli, ministrul nu exclude această variantă, atâta timp cât argumentele oferite de Ministerul Sănătății demonstrează necesitatea acestei măsuri de prevenție. Pentru moment, Sorin Cîmpeanu a precizat că nu există o decizie finală, aceste măsuri preventive fiind în discuții.

“Dacă cei care au competență în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului din școli.
Vom vedea. Nu am nici eu, nici Ministerul Educației competențe medicale.

V-am spus, aceste discuții se poartă împreună cu Ministerul Sănătății, care este îndreptățit să propună astfel de măsuri. Am inițiat aceste discuții împreună cu Ministerul Sănătății, nu există încă o decizie”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI