Iată cele mai mari greșeli pe care le fac românii când vine vorba de aparatele de aer condiționat și cum să le corecteze pentru a reduce consumul și facturile la electricitate, dar și cum să nu se îmbolnăvească din cauza acestuia. Dacă încercați aceste sfaturi, cu siguranță nu veți mai greși atunci când vă luați un aparat de aer condiționat.
Creșterile de temperatură continuă și devin tot mai greu de suportat. Din acest motiv, tot mai mulți români apelează la aparatele de aer condiționat.
Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac românii atunci când vine vorba de aerul condiționat acasă și câteva ajustări simple care ne pot salva plămânii și portofelul.
Dacă sunteți unul dintre cei aproape 20 de milioane de oameni care se confruntă cu valul de căldură s-ar putea să vă întrebați cum să folosiți corect aerul condiționat aer condiționat, fără a face vreo greșeală, care v-ar putea afecta sănătatea. Calitatea vieții noastre în aceste perioade de caniculă, depinde de nodul în care este folosit acesta. Folosirea greșită a acestuia ne poate trimite la medic. Printre greșelile pe care le fac românii atunci când achiziționează un aparat de aer condiționat, se numără:
Neplăcerile cauzate de utilizarea greșită a aerului condiționat, necesită repaos și medicație. Acestea sunt întâlnite în special în spațiile deschise de birouri, unde se folosesc aparate de aer condiționat de tip industrial, care nu se pot regla fin.
Printre afecțiunile la care se poate ajunge, dacă aerul condiționat se utilizează greșit și bate în cap sau în spate, se numără: înțepenirea gâtului sau a spatelui. Aceste afecțiuni poartă denumirea de torticolis și lombosciatică. Acestea dor, sunt invalidante și limitează mișcările ducând la incapacitatea de a ne desfășura activitatea. Pentru a nu sta în bătaia fluxului rece al aerului condiționat, trebuie ca biroul să fie mutat din acea direcție sau ca gura de răcire din zona respectivă să fie închisă.