Cum răcești rapid mașina pe caniculă, fără aer condiționat

Cum răcești rapid mașina pe caniculă, fără aer condiționat
Cum răcești rapid mașina pe caniculă, fără aer condiționat

Chinezii sunt cunoscuți ca oameni care văd un produs ori un întreg oraș, le place și a doua zi îl clonează în cel mai mic detaliu. În urmă cu câțiva ani, au inventat și o metodă prin care îți poți răci repede mașina pe caniculă, fără aer condiționat. Procesul a fost atât de criticat pe YouTube încât comentariile au fost într-un final închise.

Metoda de răcit rapid mașina pe caniculă, fără aer condiționat

Pașii propuși de chinezi care ”funcționează negreșit” pentru răcirea rapidă a mașinii: deschide geamul din partea șoferului, deschide apoi ușa de pe partea opusă șoferului și ventilează aerul închizând-o și deschizând-o de mai mult de cinci ori. Astfel, presiunea creată în interiorul automobilului ar trebui să te scape de aerul încins din interior. Mai mult, chinezii promit că vom avea în vehicul aproximativ 30 de grade Celsius, de la 41, în numai 20 de secunde de închis și deschis ușa.

Sfaturi pentru mașina ta pe caniculă

Temperaturile ridicate de afară și razele puternice ale soarelui pot afecta vopseaua automobilului tău, motorul, dar și accesorii din interior. Mai mult, în mașină, temperaturile pot deveni de nesuportat și trebuie să știm cum să răcorim interiorul pentru a putea circula confortabil.

Porneşte sistemul de aer condiţionat la maximum (fără opţiunea recirculare) şi activează aeratoarele de la nivelul picioarelor. Aerul rece va împinge aerul cald, așa că mașina ta se va răcori. După ce aerul din interior a ajuns la o temperatură suportabilă, închide geamurile și activează modul de recirculare al aparatului de aer condiționat.

Un alt sfat este că imediat ce ai plecat la drum să activezi funcția AUTO a aparatului de aer condiționat și să ții geamurile închise ori cel mult întredeschise. Astfel, habitaclul va fi mai bine ventilat. Nu abuza, totuși, de funcția AUTO mai mult de câteva minute, căci poate răci excesiv atmosfera din interiorul vehiculului.