Cercetătorii au indicat obiceiurile care îți pot ”programa” sărăcia. Unele dintre ele au o mare influență asupra stării fizice a creierului. Iată ce greșeli trebuie să eviți, indiferent de situație.
Primele semne de sărăcie apar când ai obiceiul de a te plânge prea des de soarta nefericită și să ceri compătimirea celor din jur. Oamenii care se plâng mereu își pierd atenția celor din jur, iar autocompătimirea este soluția sigură ca să obții un serviciu slab plătit și o viață gri.
Analiștii sunt de părere că intenția de a face o economisire totală este un semn al unei griji iraționale, iar asta înseamnă că individul în cauză nu are o balanță între venituri și cheltuieli. Astfel, o persoană cu venituri bune este pregătit mereu să plătească pentru lucruri la prețul lor real. Mai mult, persoana aceasta este gata să plătească pentru munca altuia și asta și așteaptă de la alții.
Numai oamenii care s-au auto-programat pentru sărăcie sunt de părere că ești fericit numai dacă ai un salariu cu multe zerouri. Sociologii sunt deci de părere că la întrebarea „Ce ai nevoie pentru a fi fericit?”, numai oamenii sărăci încep să enumere bunuri materiale.
Când numai la gândul că ai putea să fii demis de la locul de muncă pulsul tău se mărește, asta poate fi un semn că deja începi să te pregătești pentru sărăcie. Oamenii bogați nu pun accentul pe bani.
Dacă deja ai două locuri de muncă, dar banii nu-ți ajung, însemnă că trebuie să schimbi ceva! Redu din cheltuieli, caută să fii fericit și prin alte modalități decât prin aceea de a cheltui bani.
Psihologii sunt de părere că oamenii care fac lucruri care nu le plac, potențial sunt pregătiți pentru insuccese și sărăcie. Așadar, trebuie să faci doar ceea ce îți place, pentru a primi o plăcere dublă.
Cei mai mari ghinioniști sunt aceia care se îndepărtează de familie. Toți oamenii bogați au însă o trăsătură comună, și anume, aceea că familia este cea mai mare bogăție a lor. Întrucât doar în familie poți găsi susținere și înțelegere atunci când te confrunți cu reale crize de tot soiul.