Florile pe care nu trebuie să le ai în casă. Cât de mult ghinion aduc

Florile pe care nu trebuie să le ai în casă. Cât de mult ghinion aduc
Ce flori nu trebuie să ții niciodată în casă

O locuință plină de flori este foarte primitoare și dă un aer foarte elegant. Cu toate acestea, există unele flori care aduc ghinion sau care dăunează celor care locuiesc în casă.

Florile de care trebuie să te ferești dacă stai la bloc

Dacă vrei să ai flori de apartament care să îți transforme locuința într-un mic colț de natură, ar trebui să știi ce fel de plante să alegi, pentru că nu toate au un efect benefic.

Există flori care acaparează tot oxigenul dintr-o cameră, ceea ce duce la o senzație de asfixiere sau un efect de seră. Iată ce flori nu ar trebui să ții în dormitor sau spațiu închis:

Ficus

Se spune că ficusul aduce ghinion, iar mulți dintre cei superstițioși se feresc să țină această plantă în casă. Potrivit unor legende din popor, ficusul aduce ceartă și energii negative în casă, motiv pentru care nu ar trebui ținut niciodată într-un apartament.

Garoafe

Garoafele nu se țin niciodată în casă, potrivit miturilor și superstițiilor. Se spune că ele aduc ghinion, iar asta pentru că sunt cel mai adesea folosite la înmormântări, așa că au căpătat o reputație negativă în România.

Limba soacrei

Sub denumirea populară limba soacrei, planta Dieffenbachia nu trebuie ținută în casă și nu doar pentru că aduce ghinion, dar este și otrăvitoare.

Se spune că această plantă aduce ghinion dacă este ținută într-o zonă întunecoasă și dacă este mutată prea des.

Cactusul

Cactusul intră și el în lista de flori care aduc ghinion. În popor se spune că dacă într-o casă în care există o fată necăsătorită, cactusul va face ca ea să rămână fără partener.

În plus, se spune că aceste plante atrag energiile negative într-o casă, motiv pentru care e mai bine să fie ținuți în spații deschise.

Bonsaiul

Și bonsaii fac parte din plantele care nu ar trebui să fie ținute în casă. Se spune că ei atrag sărăcia și în Asia copăceii sunt ținuți mereu afară.

Încearcă să te îndrepți către plante precum ferigă, gerbere, crinul păcii sau palmier areca. Sunt plante care înfrumusețează orice spațiu și sunt ușor de îngrijit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI