Pentru aluatul de Plăcinta Dobrogeană este nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru umplutură este nevoie de următoarele ingrediente:
Coca se obține din făină, apă, ulei, sare și oțet. Aceasta nu trebuie să fie nici moale nici tare. Din aceasta se vor face 6-7 bucăți de cocă. Fiecare bucată se întinde separat cu făcălețul. Ca să nu se lipească se presară puțină făină pe masa de lucru. După ce s-au întins toate cele 6-7 foi se trece la umplutură.
Se dă pe răzătoare brânza. Se pune într-un bol mai mare în care se amestecă cu 250 de grame de iaurt sau smântână. Peste acestea se adaugă 6 ouă care în prealabil se bat ca pentru omletă. Se adaugă și un praf de sare.
Pe mijlocul unei foi de aluat întins se pune un pumn din compoziția din brânză și ouă. Se împăturește aluatul în patru. Aluatul împăturit se va încreți, strângându-l în mâini.
Se unge o tavă cu ulei și se adaugă în aceasta aluatul încrețit. Se procedează astfel cu toate cele 6-7 bucăți de aluat. Când se termină de așezat în tavă se mai stropește cu niște picături de ulei. Tava se da la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute, la foc mediu.
Pentru obține cea mai bună plăcintă dobrogeană, trebuie să știți acest secret. După ce scoateți plăcinta dobrogeană de la cuptor, bateți cele două ouă care v-au mai rămas. Amestecați-le cu 150 de grame de iaurt sau smântână și cu puțină sare. Amestecul obținut se pune peste plăcinta scoasă din cuptor și se mai bagă la cuptor pentru încă 10 minute, tot la foc mediu.