19 mai 2021 | 13:49

Cum faci acasă cea mai bună plăcintă cu mere. Secretul lui Chef Florin Dumitrescu

Utile
Cum faci acasă cea mai bună plăcintă cu mere. Secretul lui Chef Florin Dumitrescu
Florin Dumitrescu aduce gospodinelor un secret pentru o plăcintă de mereu perfectă

Cum să  faci o plăcintă de mere perfectă? Rețeta lui chef Florin Dumitrescu îți va aduce aminte de gustul prăjiturii făcute de bunici. Care e secretul cunoscutului bucătar pentru unul din deserturile preferate ale românilor?

Rețetă pentru plăcintă de mere. Care este secretul lui chef Florin Dumitrescu?

Printre deserturile preferate ale românilor își face loc și plăcinta cu mere. Aceasta sfârșește negreșit un eveniment simplu în familie, iar cei dragi vor fi singur mulțumiți de gustul ca la mama acasă pe care îl are, mai cu seamă dacă respecți rețeta chef-ului. Prăjitura este deja bine cunoscută de români din toate zonele țării.

Majoritatea o preferă dulce, cu mere sau dovleac, iar cea sărată e adorată în special în zona Moldovei unde se mănâncă alături de iaurt și mărar. Surpriza în această rețetă este o altă abordare din punct de vedere vizual, bucătarul cunoscut folosindu-se de foietaj și de un alt aranjament în tava de coacere.

  • Ingrediente:

5-6 mere
50 grame de unt
2 linguri de zahăr
o linguriță de scorțișoară
coniac
aluat de foietaj
două ouă
iaurt cremos 10% grăsime

Mod de preparare:

Spală bine merele și taie fructele cubulețe. Dă drumul al foc mic și pune în tigaie untul pentru a se topi. Ai gijă să nu se ardă pentru că altfel merele vor prinde un gust amărui pe care nu ți-l dorești! Adaugă merele și zahărul peste unt și lasă-le să se călească ușor, mai apoi pune scorțișoară, ulterior flambează compoziția cu puțin coniac. Acesta este un pas important care să ofere o tentă deosebită compoziției din interior. Între timp, bate ouăle și pregătește aluatul de foietaj care NU se întinde în prealabil.

După ce s-au călit bine merele așează interiorul peste foietajul pus înainte în formă și taie marginile în exces, mai apoi rulează-le în interior pentru o formă mai frumoasă după coacere. Pregătește cuptorul la 180 de grade Celsius și bagă tava la cuptor.

Înainte de asta fii atent la detalii și unge plăcinta cu ou pentru a prinde o crustă frumoasă și a se colora cum trebuie. Lasă totul la cald preț de 45 de minute. Poți să o servești cu o lingură de iaurt cremos în care să adaugi câteva esențe dorite, cu înghețată de vanilie sau cu un jeleu din fructe acrișoare lângă. În privința aranjamentului ai putea să te joci cu aluatul și să păstrezi fâșii din foietaj pentru a putea decora prăjitura. De asemenea, poți să pui pe deasupra câteva frunze de mentă.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro