Mâncarea mexicană a devenit una din preferatele tuturor. Cine poate să refuze un tacos proaspăt făcut și cu ingrediente de calitate? Nu este deloc greu să-l faci chiar la tine acasă. De ce ai nevoie și care este secretul din rețeta originală pe care trebuie neapărat să-l știi? Trebuie să respecți întocmai modul de preparare tradițional.
Bucătăria mexicană satisface papilele gustative ale multora. În Mmexic găsim fel și fel de arome, combinații delicioase de ingrediente, dar care trebuie să știi că se consumă cu mult ardei iute. Majoritatea au mâncat cel puțin o dată un burrito, nachos cu diverse sosuri sau tacos. Iată că numărul bucătarilor de ocazie a crescut, iar aceștia vor să încerce cât mai multe rețete chiar la ei acasă.
Este destul de ușor să prepari această rețetă pentru că trebuie să ai grijă doar la câțiva pași, dar în pricipiu e necesar ca toate ingredientele să fie foarte proaspete. Rețeta originală se face cu carne tocată, deși acum chiar și câțiva chefi celebrei abordează tacos cu fructe de mare sau carne de pui. De asemenea, mexicanii mai prepară acest fel tradițional cu carne de vită care este fiartă ore întregi în sosuri de carne și condimente multe.
Pentru tortilla:
Un pachet tortilla
Pentru compozitia de carne:
500g carne tocata vita-porc
30ml ulei de masline
1 ceapa
1 ardei rosu
2 rosii
1 lingura de condimente curry
Sare
Piper
250ml apa
Pentru guacamole:
3 avocado
1 rosie
1 legatura patrunjel
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
Sare
Piper
Călește ceapa într-o tigaie cu ulei de măsline, mai apoi pune carnea tocată peste. Amestecă până se sfărâmă și apoi pune roșiile cuburi. După 10 minute pune condimentele și toarnă 250 de ml. de apă, ulterior lasă să fiarbă totul la foc mic 15 minute până scade sucul ingredientelor. În timpul acesta poți să prepari guacamole. Pisează avocado într-un bol peste care adaugi sare, piper, roșiile proaspete tăiate și suc de lămâie. Poți să prepari tortilla de casă sau să îți iei deja cumpărate.
2 căni de Făină Standard 650 Raftul Bunicii
3 linguri de ulei de măsline
½ linguriță de sare
¾ cană de apă
După ce toți pașii sunt gata, e momentul să îți pui tacos-ul cap la cap! Așează pe foaia de tortilla carnea, cașcaval extra, sosul de guacamole, pătrunjel proaspăt tăiat și o linguriță de smântână grasă. Poți să le servești după bunul plac, dar acesta este modul în care le consumă mexicanii.