Un stat din România este din ce în ce mai mult în atenția străinilor. Unde se află acesta și ce surprize au găsit oamenii aici? Unii nu-și mai văd traiul în altă parte și susțin că duc o viață cu mult mai bună decât în orașele mari de unde vin.
Un sat din România i-a cucerit de-a dreptul pe străini. De-a lungul timpului a fost stabilit faptul că un număr impresionant de străini s-au bucurat cu mult mai mult de frumusețile meleagurilor noastre decât noi.
România abundă de peisaje deosebite, iar liniștea regăsită în natură i-a surprins atât de tare pe unii încât i-a făcut să se gândească serios să se mute din orașele mari de unde provin direct aici. Concret, este vorba despre satul Richiș, care a devenit a doua casă pentru unii turiști de vârsta a treia.
Majoritatea dintre ei au decis să-și cheltuiască economiile și să își achiziționeze locuințe vechi din zonă pentru a se bucura de natură și de liniște până la finalul vieții. În satul din Transilvania trăiesc puțini români, câțiva sași, dar în mare parte zeci de nemți, francezi, olandezi, italieni, elveţieni, lituanieni şi americani.
Unii din cei care au dat Germania pe simplitatea locurilor noastre sunt chiar soții Schmid, care au decis să vină aici în urmă cu doi ani și jumătate, îndemnați fiind chiar de fiul lor. Străinii s-au îndrăgostit iremediabil de locuri:
“Richiş e a două casă pentru mine. Am o viaţă bună aici cu soţia mea, mult mai bună decât în Germania”, a declarat Heribert Schmid, potrivit Business Magazin. Statul se află în apropierea localității Biertan care impresionează cu biserica sa fortificată ce este inclusă în patrimoniul UNESCO. De asemenea, poți face o plimbare cu mașina prin Mărginimea Sibiului, la Viscri, Saschiz, Crit, Danes sau Mesendorf.
„Era aproape sălbatic, dacă-l comparai cu oraşele din Germania, unde totul e împărţit, organizat. Era de-o frumuseţe care te lăsa fără cuvinte. Cum te-ndrăgosteşti de o fată, aşa m-am îndrăgostit de locul ăsta. Ca braţul bunicii când stai şi-ţi face ou moale. Trăim în viteză şi suntem atât de deconectaţi de tot ce a autentic, oamenii nu mai au timp să descopere lucrurile în profunzime, să caute, să privească, să înţeleagă. Sunt oameni care creează o zonă anume prin viziunile şi convingerile lor. Se aliniază acestui sistem şi contribuie cu ceea ce au ei de oferit, iar dacă nu se potrivesc în comunitate, vor pleca. Exact cum e gentrificarea în oraşe”
Paul Hemmerth, localnic (Sursa: recorder.ro)