Meteo iunie 2021. Ploile torențiale fac prăpăd în România. Când vine vara

Meteo iunie 2021. Ploile torențiale fac prăpăd în România. Când vine vara
Ploi torențiale în luna iunie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteologie au emis o nouă prognoză. Ploile torențiale cuprind și la această oră toată România. Când vine vremea bună și când vor da românii de temperaturile specifice primei luni de vară?

Meteo pentru luna iunie 2021

Românii abia așteptau apariția sezonului cald, dar se pare că soarele s-a dat dispărut chiar cu puțin timp înainte de începerea primei luni de vară. După multe grade în termometre și schimbul garderobei de iarnă, oamenii trebuie să se obișnuiască din nou cel puțin cu ploile.

Săptămâna 7 – 14 mai
Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât specificul perioadei pe tot întregul României. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile din zona de sud și cele montane aferente.

Săptămâna 14 – 21
Temperatura media a aerului va avea valori mai cobotâte decât cele normale pentru perioada în care ne aflăm, în special în zona de est a teritoriului. Regimul pulviometric va fi excedentar în centrul și nord-vestul României. În rest, acestea vor fi apropiate de cele normale pentru intervalul menționat.

Săptămâna 21 – 28 mai
Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru săptămâna în cauză, posibil ușor mai scăzute decât ar fi normal. Cantitățile de precipitații estimate vor fi deficitare în regiunile de vest, sud-vest și la munte, dar vor fi mai apropiate de cele normale pentru acest interval.

Avertisment ANM

Cod Galben: Interval de valabilitate: 01 iunie, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00 Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…35 l/mp și izolat peste 40 l/mp. Notă: În cursul zilei de miercuri (2 iunie) în regiunile estice și sud-estice va continua să plouă în general moderat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze de 45…55 km/h.

Cod Portocaliu: Interval de valabilitate: 01 iunie, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00 Fenomene vizate:ploi abundente Zone afectate: Dobrogea și local în zona Carpaților Meridionali. În județele Tulcea, Constanța și în zona de munte a județelor Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat peste 70 l/mp. Notă: În zona litorală și în bazinul vestic al Mării Negre temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…70 km/h.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI