Dacă te afli în situația în care scoți bani de la bancomatele ING, însă bancnotele rămân blocate în aparat, există o anumită procedură pe care trebuie să o parcurgi.
În situația în care scoți bani de la bancomatele ING, dar banconotele rămân blocate, trebuie să ceri ajutor specializat. Astfel, trebuie să suni la ING, să menționezi la ce bancomat te afli, iar ING va trimite o echipă tehnică pentru a rezolva problema. Însă dacă această problemă se întâmplă pe timp de noapte, cei de la ING te vor trimite acasă, urmând ca a doua zi să îți vireze banii, după ce bancomatul este verificat în prealabil.
În anul 2012, olandezii de la ING Bank puneau în funcţiune primele Euro-ATM-uri – bancomate dedicate operaţiunilor de retragere şi depunere realizate cu bancnote de euro.
ING Groep N.V, cunoscut ca Grupul ING, reprezintă un grup bancar din Olanda prezent la nivel mondial, cu peste 60 milioane clienți individuali, 115,000 angajați și subsidiare în 50 țări. De menționat este că grupul ING a fost creat în 1991 prin fuziunea dintre Nationale-Nederlanden și NMB Postbank Group. După fuziune, noul nume al companiei a devenit Internationale Nationale Nederlanden, fiind prescurtat I-N-G, apoi s-a decis schimbarea numelui în ING Groep N.V.
De precizat este că grupul ING este prezent pe piața din România cu afaceri bancare, de asigurări, pensii private, leasing și factoring prin: ING Bank Romania, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurări de Viață și ING Fond de Pensii.
Astfel, ING a fost prima bancă internațională ce a deschis o sucursală în România după anul 1989, oferind întreaga gamă de servicii. În septembrie a anului 2006, ING Romania avea un număr de peste 1.100 de angajați. Lor și s-a adăugat și o rețea de 2.000 de consultanți de asigurări.
Bancomatul sau un ATM-ul (prescurtare pentru Automated Teller Machine – literal „casier automat”) reprezintă un aparat electronic sau electromecanic ce le permite clienților să efectueze diferite tranzacții bancare prin autoservire. De altfel, diferitele modele de bancomate permit efectuarea de retrageri, acceptă depozite utilizând bani lichizi sau cecuri, ordonă transferuri de fonduri, imprimă aduceri la zi ale carnetelor, creșterea sumelor cartelelor telefonice și vând timbre poștale. Tot cu ajutorul bancomatelor aparținând unor rețele bancare, poți să efectuezi plăți ale unor facturi (electricitate, gaz, telefonie etc.), în timp ce alte bancomate permit schimburi valutare.