04 mai 2021 | 14:45

Secretul gogoșilor extrem de pufoase. Cum le faci umflate rău, de fapt

Diverse
Secretul gogoșilor extrem de pufoase. Cum le faci umflate rău, de fapt
Rețetă simplă pentru gogoși pufoase

Cum să faci cele mai delicioase și pufoase gogoși? Exist un secret cunoscut de patiseri pentru ca acestea să se umfle și să-și păstreze forma pentru timp. Dar cu siguranță nu vei rezista tentației.

Rețetă simplă pentru gogoși pufoase

Fie că sunt umplute cu gem, glazurate cu ciocolată albă sau neagră ori că sunt doar pudrate cu zahăr, gogoșile sunt clar un desert preferat de toată lumea. Și ce este mai bun decât o gogoașă caldă și abia dată bine prin zahăr? Acestea se fac diferit în funcție de zonă, dar cu siguranță cele mai bune sunt acelea umflate.

Secretul indiferent de orice coptură alegi să prepari este categoric legat de calitatea făinii. Pentru gogoși e ideală cea pe care o folosești și la cozonac Înainte de a te apuca de gătit, trece făina printr-o sită fină pentru ca aluatul să fie aerat. De asemenea, e important să te folosești de drojdie proaspătă, dar și drojdia uscată e bună dacă nu ai la îndemână altă opțiune.

  • Ingrediente

500 g făină tip 650
1 plic drojdie
30 g unt 82% topit
2 gălbenuşuri la temperatura camerei
330 g lapte
câteva linguri de zahăr
1 plic zahăr vanilinat
un vârf de cuţit de sare
o linguriţă coajă de portocală sau lămâie, dată pe razătoare
ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Cerne făina, mai apoi pune ingredientele uscate într-un lighean sau alt recipient în care alegi să le frămânți. Încălzește ușor laptele și toarnă în el drojdia, gălbenușurile, untul topit și coaja rasă de citrice.

Pun amestecul în mijlocul castronului unde ai făină și începe să frămânț ușor. Acoperă ligheanul cu o folie de plastic și lasă-l la dospit 10 minute. După ce ai terminat cu acest proces, întinde aluatul și formează-l pentru gogoși. Încinge uleiul și prăjește gogoșile în el.

  • Sfaturi utile

-gogoşile vor ieşi mai pufoase dacă modelezi bucată de aluat între palme. Deci nu trebuie să foloseşti formă de decupat sau pahar;
după ce modelezi gogoşile, ele trebuie lăsate în loc călduţ, ca să mai crească. Ideal ar fi să încălzesti cuptorul şi să le ţii înăuntru;
-cât timp lucrezi cu bucăţile de aluat, restul de cocă trebuie acoperit, ca să nu se usuce;
-gogoşile se prăjesc în ulei încins, apoi se scot pe prosopele absorbante de bucătărie. A grijă să nu le ții prea mult în tigaie, ca să nu absoarbă prea mult ulei;
-dacă vrei să faci gogoşi umplute, o variantă ar fi ca, după prăjire, să le scobeşti de miez şi să introduci umplutura preferată folosind un şpriț lung sau o seringă de patiserie. (Sursa: bzi.ro)