30 apr. 2021 | 22:56

Friptură de miel, rețeta secretă a lui Chef Scărlătescu. Detaliul la care e atent mereu

Diverse
Friptură de miel, rețeta secretă a lui Chef Scărlătescu. Detaliul la care e atent mereu

Chef Cătălin Scărlătescu este faimos pentru rețetele lui tradiționale, iar de sărbătorile pascale el a decis să le dea fanilor rețeta de friptură de miel la cuptor.

Friptură de miel, rețeta secretă a lui Chef Scărlătescu

Celebrul chef a dezvăluit care sunt secretele care fac din friptura de miel o adevărată delicatesă. El a explicat cum trebuie pregătită carnea, dar și faptul că procesul pentru o friptură delicioasă de miel începe cu mult înainte ca preparatul să ajungă la cuptor.

Pentru început, va trebui să ții carnea la marinat într-un amestec de condimente precum sare, piper boabe, cimbru și rozmarin proaspăt și ulei. Se freacă bine carnea și se lasă peste noapte în frigider.

Apoi, vei avea nevoie de unt, usturoi, sare, piper boabe, cimbru și rozmarin.

„Avem nevoie de o oală și în oală usturoi, o crenguță de cimbru și una de rozmarin, multă sare, piper boabe și unt, o felie generoasă. După ce s-a gătit usturoiul în unt, punem mielul. Și îl prăjim bine de tot. Ingredientul esențial este vinul. Și se dă foc pentru a dispărea alcoolul.

Avem nevoie doar de gustul de fructe de pădure. După ce a dispărut alcoolul din vin punem un pic de apă. Se pune capacul și la cuptorul setat la 160 de grade, timp de două ore și jumătate”, a spus chef Cătălin Scărlătescu.

Juratul de la Chefi la Cuțite a explicat și cum se face cea cel mai fin și pufos piure de cartofi.

„Pentru piure avem nevoie de cartofi fierți. Fasolea și mazărea călite cu ceapă. Un pic de unt, bine, un pic mai mult. După ce s-a topit, pui ceapa. Acum urmează sarea, fasolea și mazărea. Cartofii se fac cu grăsimea de la miel și cu unt, foarte mult unt. Și pătrunjel”, a mai adăugat bucătarul.

Piure pufos, rețeta lui Chef Florin Dumitrescu

Pe de altă parte, Florin Dumitrescu este faimos pentru piureul său de cartofi. Cheful a dat și rețeta, iar ingredientele sunt foarte simple.

Ingrediente 

• 5-6 cartofi

• sare

• piper

• 300 ml lapte

• 100 g unt

Pentru preparare, fierbe cartofii în coajă cu sare, apoi aruncă apa și curăță cartofii de coajă. Pune într-o crăticioară untul și laptele și lasă-le să se amestece până ajung la punctul de fierbere.

Acum, cartofii se pisează cu un instrument special și se pune câte un polonic din amestecul de lapte și unt, după ce cartofii sunt pasați, poți trece la un tel.  Sărează și mai pune un cub de unt deasupra și poate fi servit.

Parteneri
Ce monedă trebuie să ai în buzunar, în noaptea de Revelion. Îți va aduce noroc
Redactia.ro
Testul IQ pentru genii și cei cu privire de vultur. Doar 1% dintre oameni găsesc pisica în 5 secunde!
Click.ro
Ce este Sindromul Kessler, dezastrul spațial care ar putea fi imposibil de oprit. Ar avea efecte catastrofale pentru viața pe Pământ
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Blestemul piesei 'Ești iubibilă', a trupei Taxi. Cuplurile de vedete din videoclip s-au despărțit unul după altul!
Unica.ro
Cinci aplicații care vor face furori în 2025. Schimbă viața complet
EVZ.ro
Unde trebuie depozitate bananele ca să reziste un timp îndelungat. Sfaturile simple de pus în practică
Spynews
România a pierdut o legendă. A fost idolul care ne-a făcut campioni. 2024, an de doliu național
Capital.ro
Ștefan Bănică și Lavinia Pîrva și-au transformat total vila de 1 milion de euro: living primitor, pian, curte spațioasă, piscină și asta nu e tot. Detaliul fabulos care se vede în imagini
Avantaje
TRADIȚII și OBICEIURI de SF. VASILE! CE este INTERZIS ASTĂZI să ÎȚI MEARGĂ BINE
Mediaflux
Țara din Europa ce construiește un zid la granița cu statul vecin. Nimeni nu va avea voie să treacă
Spynews.ro
Cine a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 14. A plecat acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro