Crackers crocanți de casă, cea mai simplă rețetă de post pe care o vei face VIDEO

Crackers crocanți de casă, cea mai simplă rețetă de post pe care o vei face VIDEO
Rețetă de crackers crocanți de casă

Încercăm pe zi ce trece să trăim mai sănătos. Cu toții ne-am prins că plasticul ne înconjoară, că aditivii alcătuiesc într-o proporție prea mare alimentele de pe mesele noastre și că nici factorii din exterior nu ne fac viața mai ușoară. Astfel, pentru a ne prelungi traiul pe pământ, pe cât posibil, dar mai ales pentru a trece peste fiecare anotimp sănătoși, testăm rețete sănătoase. Simplu înseamnă sănătate și viu, de asemenea, iar dacă aducem laolaltă legume și le preparăm în doi pași, rețeta sănătății pare ușor de repetat pentru tot restul existenței noastre. De această dată, e vorba de pâine, care poate fi înlocuită cu sărățele tip crackers.

Rețetă de crackers crocanți de casă

Ingrediente:

  • 300 g de făină de grâu;
  • 140 ml de apă;
  • 4 g sau 2/3 de linguriță de sare;
  • 1/2 linguriță de praf de copt;
  • 70 ml de ulei vegetal fără miros;
  • 60 g de susan (sau susan + semințe de in)

Mod de preparare:

Toarnă într-un bol apă caldă și adaugă un praf de sare. Amestecă până ce se dizolvă sarea. Adaugă peste acestea uleiul și încorporează făina de grâu amestecată înainte cu praful de copt. În final, adaugă susanul și semințele de in. Amestecați bine cu o lingură de lemn și continuați să frământați cu mâinile timp de două minute sau până când se leagă aluatul. Ulterior, acoperiți coca cu un prosop de bucătărie curat și lăsați-o la dospit pentru 20-30 de minute.

Tăiați aluatul în două părți egale și întindeți bine fiecare bilă. Peste aceasta luați hârtia de copt și tăiați-o după mărimea tăvii, apoi suprapuneți pe aluat și continuați să întindeți. Transferați aluatul pe hârtia de copt și tăiați în forma dorită aluatul. Procedați la fel și cu a doua bilă. În final, dați tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ jumătate de oră.

Detalii despre acești biscuiți 

Un cracker este un aliment plat, uscat, copt, de obicei, făcut cu făină. Arome sau condimente, cum ar fi sare, ierburi, semințe sau brânză, pot fi adăugate în aluat sau presărate deasupra înainte de coacere.

În engleză, denumirea de ”cracker” se referă la biscuiții plați, sărați, în timp ce termenul de ”cookie” este folosit pentru biscuiții dulci. De asemenea, ei se prepară diferit.

Urmăriți Playtech.ro și pe