Declarații controversate de-ale regretatului prinț Philip au ieșit la iveală, la două zile de la trecerea sa la cele sfinte. Ce mărturisea ducele de Edinburgh în 1988, despre reîncarnare. Umorul său negru, binecunoscut printre britanici, i-a surprins pe toți. Despre ce este vorba.
Vestea că prințul consort Philip al Regatului Unit s-a stins din viață a îndoliat întregul mapamond. Ducele de Edinburgh a murit la venerabilă vârstă de 99 de ani, în patul său din Castelul Windsor. Anunțul a fost făcut de către oficialii de la Casa Regală. Rude, prieteni, apropiați și zeci de milioane de admiratori din toate colțurile lumii au trimis mesaje de condoleanțe și sincere regrete familiei regale britanice.
În ultimele două zile, în presa internațională au apărut declarații scandaloase de-ale regretatului prinț. Se pare că acum mai bine de 30 de ani, în anul 1988, soțul reginei Elisabeta a II-a a declarat că și-ar dori, după moarte, să se reîncarneze sub forma unui virus nimicitor, care să „ajute” la rezolvarea problemei suprapopulării planetei. Declarația controversată a prințului Philip a apărut, pentru prima dată, într-o ediție a publicației The Guardian în anul 2009.
„În cazul în care sunt reîncarnat, aș vrea să mă întorc ca un virus mortal, pentru a contribui cu ceva la rezolvarea suprapopulării”, mărturisea prințul Philip acum mulți ani.
Povestea prințului Philip al Regatului Unit este la fel de fascinantă pe cât este de tragică. Copil de sânge albastru, născut prinț al Greciei și al Danemarcei, cel care avea să devină, peste ani, soțul principesei Elisabeta s-a născut al cincilea copil și singurul fiu al prințului Andrew al Greciei și al Danemarcei și al soției sale, prințesa Alice de Battenberg.
La puțin timp după ce prințul Philip s-a născut, familia sa a fost exilată. Tatăl și-a abandonat soția și copiii, fugind după ibovnică, la Franța. Viitorul duce de Edinburgh avea doar un ani și jumătate când a fost așezat într-un pătuț impovizat dintr-un coș de fructe, în timp ce familia lui a scăpat pe o navă de război britanică. Singurul băiat între patru surori, prințul Philip a crescut singur, ducând lipsa căldurii unui cămin părintesc.
S-a înrolat în Marină și a luptat alături pentru Marea Britanie în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. El și principesa Elisabeta s-au îndrăgostit din prima clipă când s-au privit în ochi, în 1939, dar prințesa era prea tânără pentru a se logodi, așa că uniunea a avut loc în noiembrie 1947, când viitoarea regină împlinise vârsta de 21 de ani.