Cauzele unei nopți dormite prost sunt variate, de la griji, mult stres, alimentație sau chiar obiceiuri. Unul dintre ele: dormitul cu ușa deschisă la dormitor. Deși nu este o recomandare venită din partea medicilor ORL, ci a specialiștilor în Feng Shui, combinate cu reguli care ți-ar putea salva viața în caz de incendiu sau dacă ești călcat de hoți, acest truc are efecte benefice.
Unul dintre principiile Feng Shui când vine vorba despre camera de dormit este să eviți să te odihnești cu ușa deschisă, căci toată energia pozitivă din cameră poate ieși, ceea ce permite energiei negative să intre. Ușa închisă îți oferă sentimentul de siguranță și te ajută să te trezești cu mintea limpede și cu o stare de calm a doua zi.
În plus, ai șanse mai mari să supraviețuiești unui incendiu. Dacă lași ușa dormitorului deschisă când mergi la culcare, în cazul în care se produse un incendiu, focul și fumul se pot răspândi repede și în camera unde dormi.
În schimb, o ușă închisă poate prelungi timpul pentru decizia și reacția salvatoare. Căldura nu va crește atât de repede în încăpere, iar fumul toxic va fi împiedicat pentru câteva momente să pătrundă în spațiu.
De asemenea, reacționezi mai repede dacă ești prădat de hoți. Ușa închisă la dormitor îți va da ocazia să acționezi poate mai bine dacă auzi că cineva a intrat în casă. Din interior nu poți fi văzut, până ce hoții ajung la tine, astfel că ai timp să suni după ajutor, să te ascunzi ori să ieși pe geam.
„Cea mai frecventă cauză, îndeosebi în ultima perioadă, este stresul. El dtermină o insomnie care se numește insomnie acută, chiar și unele probleme somatice, de pildă, boli, pot să după spre acest statul. Există boli organice care pot să se manifeste prin insomnie.
Mai rar, dar de obicei cele care pun probleme de respirație și chiar și unele probleme de respirație în timpul somnului pot să fie asociate cu insomnie, atunci avem un diagnostic mai greu, pentru că sunt pacienți care sforie și datorită faptului că se trezesc cu sufocare în somn, le e frică să mai adoarmă.
E drept, o noapte proastă mai avem cu toții, dar putem vorbi de insomnie dacă trec 3-4 sau chiar 5 nopți în care nu dormim bine și avem aceeași problemă. Putem să încercăm noi lucruri acasă, sunt elemente pe care noi le numim ”de igiena somnului”, a explicat medicul ORL Ioan Bulescu la Antena 3.