Adio, insomnie. Leguma care te scapă de această problemă, este vitală pentru un somn bun

Adio, insomnie. Leguma care te scapă de această problemă, este vitală pentru un somn bun
Ce alimente combat insomnia

Cei care suferă de insomnie îi pot spune adio, întrucât există o leguma care te scapă de această problemă. Nici măcar nu este nevoie să fie mancată. Doar inhalarea mirosului banalei legume induce un somn liniștit.

Mirositul unei cepe timp de câteva minute înainte de culcare combate insomnia

Ceapa te poate scăpa de insomnie. Se spune că dacă inhalezi miros de ceapă timp de câteva minute înainte de a te băga în pat, vei reuşi să adormi mult mai repede, iar somnul îţi va fi mult mai liniștit. Chiar dacă că nu este cea mai plăcută soluţie, cei care au încercat-o au spus că ea chiar funcţionează.

Lipsa somnului afectează serios starea de sănătate și pe lângă multe alte remedii, există și câteva alimente care combat insomnia.

Înainte de a apela la remediile naturale este bine ca persoanele care suferă de insomnie să respecte următoarele:

Limitează consumul de alcool, mai ales înainte de culcare

Limitează consumul de cafeină, cu atât mai mult înainte de culcare

Ia o gustare înainte de culcare, cel mult cu o oră înainte să te bagi în pat. Iar această gustare trebuie să conțină unul dintre alimentele de mai jos, ce luptă împotriva insomniei.

Dacă nici după ce ați repectat sfaturile de mai sus tot nu ați putut dormi așa cum vă doriți aveți mai jos lista de alimente care combat insmonia.

Migdalele combat insomnia

Migdalele conțin doze mari de melatonină, hormon ce ajută la reglarea somnului și a ciclului de trezire. Circa 30 de grame de migdale (o mână) conțin 77 mg de magneziu și 76 de miligrame de calciu, două minerale care pot ajuta la relaxarea musculară și, implicit, la un somn liniștit.

Migdalele sunt o gustare de seară excelente întrucât sunt bogate în grăsimi sănătoase și nu conțin sare și grăsimi saturate.

Combate insomnia cu lapte cald

Laptele cald este un remediu des întâlnit împotriva insomniei. Conține patru compuși ce promovează somnul: triptofan, calciu, vitamina D și melatonină.

Astfel, un pahar cu lapte cald poapte fi începutul unei nopți relaxante și odihnitoare. În plus, laptele degresat este o gustare excelentă înainte de culcare pentru că este bogat în nutrienți și sărac în calorii.

Kiwi combate insomnia

Ultimele cercetări au stabilit o legătură între kiwi și somnul bun. Persoane care au consumat câte două fructe de kiwi cu o oră înainte de culcare, timp de patru săptămâni, au cunoscut îmbunătățiri majore ale somnului.

Kiwi este benefic somnului datorită compușilor săi precum melatonina, flavonoidele, carotenoidele, potasiul, magneziul, acidul folic și calciul.

Ceaiul de mușețel aduce somnul liniștit

Ceaiul de mușețel este un remediu tradițional împotriva insomniei. Ultimele cercetări arată că este suficient să bei ceai de mușețel înainte de culcare timp de o săptămână pentru a-ți îmbunătăți calitatea somnului.

De asemenea, ceaiul cald poate fi un ritual de calmare al organismului care  ajută un om să se pregătească mental pentru somn.