Nu de puține ori oul este nelipsit din meniul de la micul dejun al multora dintre noi. Și pe bună dreptate, deoarece este un aliment foarte sănătos și sățios. Dar, cu siguranță de nenumărate ori oul pe care l-ați fiert nu a ieșit așa cum v-ați dorit. Iată câteva trucuri geniale pentru a fierbe ouăle corect.
Unele persoane preferă oul cu un gălbenuș cât mai moale, altele nici nu vor să vada așa ceva. Pentru a putea fierbe oul pe placul și gustul vostru trebuie sa cunoașteți niște trucuri și să ții cont de niște reguli.
Evident că, dacă preferi un ou moale, timpul de fierbere va fi mult mai scurt, ca de altfel în cazul unui ou tare, acesta necesită timp mai mare de fierbere. Penstru asta este bine de știut că timpul de fierbere începe din momentul în care apa dă in clocot.
Oul foarte moale, cu gălbenuș lichid nu necesită mai mult de 2 minute de fierbere. Cel cu gălbenuș semi-moale, adică puțin lichid, dar și un pic moale, dublu, mai exact 4 minute de fierbere. Un ou cu gălbenuș moale, necesită aproximativ 6 minute de fierbere. Oul fiert cu galbenuș tare, dar cremos trebuie fiert timp de 8 minute, în timp ce unul cu gălbenuș tare necesită 10 minute de stat la fiert. Pentru cei care doresc ca gălbenușul să fie foarte fiert, atunci trebuie să lase oul la foc timp de 12 minute.
Este bine de stiu că un ou fiert poate rezista la frigider și o săptămâna, dar dacă a fost decojit atunci trebuie consumat în acea zi.
Dacă le țineți la temperatura camerei, ouăle fierte trebuie consumate după două ore, altfel ele pot deveni periculoase pentru sănătate.