22 nov. 2018 | 06:00

Noi miniștri, noi amenințări la adresa lui Iohannis: Dragnea și Dăncilă, plini de venin

Știri generale
Noi miniștri, noi amenințări la adresa lui Iohannis: Dragnea și Dăncilă, plini de venin

După refuzul președintelui de a aproba doi noi miniștri dintre cei opt care au fost remaniați, PSD-ul a intrat în criză, iar Dragnea a ieșit în fața presei doar pentru a-l amenința pe președintele țării.

Tensiunile din PSD au atins un prag alarmant în ultimele săptămâni, mai ales că opoziția din partid începe să capete o formă care-i va șubrezi și mai mult  imaginea în fața publicului larg. Rămâne să vedem dacă partidul de coaliție va avea ceva de pierdut.

După ce Iohannis a refuzat să aprobe propunereile PSD în frunte cu Olguța Vasilescu și Ilan Laufer, partidul lui Dragnea s-a arătat forțat să intre într-o ședință extinsă, pentru a vine la înaintare cu noi nume. Nu a fost însă cazul. După numeroase dezbateri, Olguța Vasilescu a ieșit propusă pentru Ministerul Dezvoltării Regionale, în timp Mircea Drăgici este menit pentru Minisersul Transporturilor.

Problemele majore de la această oră țin de eliminarea din funcțiile menționate mai sus a lui Paul Stănescu și Lucian Șova. Cei doi au fost invitați să-și depună demisia de onoare, pentru că au rămas fără suportul partidului. Deaoarece lucrurile ar fi fost prea simple dacă vedeam toți miniștri noi în funcție în 24 de ore, Stănescu a afirmat cât se poate de senin că nu se grăbește să-și dea demisia.

Încecând să aplaneze un pic situația din Guvern, Dăncilă a făcut câteva declarații, dar nu au făcut decât să sune a amenințări la adresa lui Iohannis. În teorie, președintele este obligat de Curtea Constituțională să aprobe noile propuneri de miniștri. Dacă nu, coaliția i-ar putea forța suspendarea din funcție.

„Am trimis deja deciziile de revocare pentru cei doi miniștri. Bineînțeles că acum trimit numirea. Nu mai trimit o dată ceea ce am trimis. Eu sper ca ceea ce a decis premierul României să fie luat în calcul. În cazul în care refuză o să acționăm constituțional. Eu sper ca domnul președinte să facă aceste numiri. Să nu uităm că am intrat în linie dreaptă pentru preluarea Președinției Consiliului UE. Astăzi am avut o primă întâlnire cu Consiliului Președintilor. Eu cred că în acest moment nu ne putem juca cu deciziile pe care le luăm. Eu sper să luăm în calcu toți aceste lucruri și președintele să facă aceste nominalizări, având în vedere faptul că toți de la Guvern de la cu Colegiul Comisarilor”, a spus Dăncilă.

În același timp, Dragnea a profitat de ocazie pentru a-l amenința voalat pe președinte cu suspendarea, dacă nu votează propunerile pentru Dezvoltare și Transporturi. „Ne-am obișnuit cu domnul Iohannis să fie în stare să facă orice, dincolo de Constituție și lege, dar ar fi o încălcare flagrantă a legii și a deciziei CCR. În cazul în care va calcă cu picioarele pe Constituție, o să ne întâlnim și o să vedem ce o să facem. Să ajungem în situația respectiv, nedorită de noi, și vedem”, a spus Dragnea.

Parteneri
De ce s-ar fi despărțit Monica Bîrlădeanu și Bobby Păunescu. Totul a ieșit la iveală acum
Redactia.ro
Rezistă căsnicia dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță? Celebrul Numerolog Cristian Terran face predicțiile: „Acest cuplu va avea de trecut de o criză o dată la 4 ani”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Wow, ce apariție! Mama Monicai Bîrlădeanu a dat o lecție de stil și rafinament la nunta fiicei sale. Minodora Tătăruşanu a avut două ținute de Oscar la pretențiosul eveniment ș
Unica.ro
TikTok ar putea fi interzis. Acuzațiile sunt extrem de grave
EVZ.ro
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Spynews
Nunțile vor fi interzise după ora 1! Se dă interzis: Să fie ora la care se închide orice eveniment
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
DONALD TRUMP a dat LOVITURA! KAMALA HARRIS, în CĂDERE LIBERĂ
Mediaflux
Anamaria Prodan, dezvăluiri cu lacrimi în ochi. Cum i-a răspuns lui Laurențiu Reghecampf după declarațiile controversate făcute de antrenor zilele trecute
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Pelerinaj Sfânta Parascheva 2024. Ce schimbări se fac pentru pelerinii care vin să se închine la moaștele Sfintei Parascheva
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro