Iohannis a băgat PSD-ul în criză: Noii miniștri la care speră Dragnea

Iohannis a băgat PSD-ul în criză: Noii miniștri la care speră Dragnea

În mod surprinzător, Iohannis a refuzat o parte dintre miniștri remaniați de Dragnea, iar liderul PSD a fost nevoit să facă o nouă ședință pentru stabilirea alternativelor.

Iohannis are voie să refuze o singură dată propunerile de miniștri din partea reprezentanților coaliției și se pare că a profitat la maxim de acest drept. Președintele României a refuzat propunerile de la Dezvoltare și Transporturi, dar Dragnea se pare că este optimist în privința soluțiilor găsite.

Marți seară, liderii PSD din Biroul Politic Național s-au întâlnit la București într-o ședință menită să stabiliească alternativele de miniștri pe care Iohannis va fi nevoit să le accepte. Aparent, situația este destul de tensionată după ce Klaus Iohannis a refuzat propunerea de a o numi pe Lia Olguța Vailescu la Minsterul Transporturilor și pe Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.

Olguța se pare că a ajuns să fie foarte influentă în PSD, având în vedere că Dragnea se ambționează să o propună pentru Minsterul Dezvoltării, după ce a fost refuzată la Transporturi și tocmai a fost remaniată de la Ministerul Muncii. Dacă aveai nevoie de o dovadă suplimentară a faptului că nu mai există oamenii în PSD, acest joc de-a miniștri ar trebui să-l spulbere.

La transporturi, potrivit unor surse Hotnews, este propus Mircea Drăghici. În trecut, Drăghici a fost deputat PSD de Argeș, iar în interiorul partidului pe care îl reprezintă, continuă să ocupe poziția poziția de trezorier. Informația referitoare la destinul Liei Olguța Vasilescu a fost confirmat de mai multe surse din PSD pentru Mediafax.

La sediul PSD din Kiseleff mai sunt prezenți Niculae Bădălău, noul ministru al Economie, chiar dacă acesta nu este membru al BPN, Olguța Vasilescu, Dragoș Benea, Rodica Nassar, Mihai Fifor și Ionel Arsene, potrivit Mediafax.

Discuțiile liderului PSD, Liviu Dragnea, cu ceilalți social-democrați vin în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că nu va semna decretele de numire în funcția de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguța Vasilescu și pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

Ca o notă de subsol, Iohannis nu a semnat decretul de revocare a lui Paul Stănescu din poziția de Minstru al Dezvoltării, deși Dragnea a decis remanierea sa luni, în urma CEx-ului.