Dragnea a decis: Cum arată noul guvern Dăncilă și cine a rămas fără funcții

Dragnea a decis: Cum arată noul guvern Dăncilă și cine a rămas fără funcții

La cel mai recent consiliu extraordinar al PSD, Liviu Dragnea a trecut guvernul Dăncilă printr-o nouă remaniere, urmată de o conferință de presă împreună cu Viorica Dăncilă. 

În cazul în care te așteptai să treacă un an și o mare parte dintre miniștri PSD să rămână în funcție te înșeli amarnic. Ineficiența celor mai mulți dintre ei este atât de strigătoare la cer, încât până și Dragnea și-a dat seama că nu se paote ascunde după deget. Pentru că există însă o limită vizavi de oamenii pe care-i poate ”ține sub papuc”, penibilul situației este că au revenit pe fotolii de miniștri membrii PSD care au mai fost remaniați în trecut din alte guverne PSD. Întregul set de circumstanțe este unul comico-tragic.

După o ședință de peste șapte ore care s-a desfășurat pe parcursul zilei de luni, Liviu Dragnnea și Viorica Dăncilă au anunțat cele opt ministere care au în frunte noi miniștri. Pentru că se pare că ar fi mai eficienți în alte poziții, unii miniștri în schimbă ministerul pe care îl conduc. Acesta este cazul lui Lia Olguța Vasilescu. Ea a migrat de la Muncă, pentru că a rezolvat toate probleme din țara asta cu salariile și pensiile, la Transporturi.

Cei mai mulți au revenit însă din guverne anterioare, din cabinetul Grindeanu sau Tudose. Asta s-a întâmplat în cazul lui Ilan Laufer sau Gabriel Leș. Pe ordinea de zi a CEx s-a mai aflat demisia Gabrielei Firea din funcțiie de conducere pe care le-a deținut în PSD. Ea se afla la conducerea PSD București și PSD Ilfov.

Cele mai importante declarații ale lui Dăncilă de după CEx au fost surprinse de reporterii Hotnews și pot fi văzute mai jos. În mare parte, atrage atenția asupra noilor miniștri numiți.

  • La Transporturi, Lia Olguța Vasilescu, are capacitatea de a duce la bun sfârșit proiectele începute
  • La Muncă, Marius Budăi, este șeful Comisiei buget finanțe, dublat de experiența în domeniul social
  • La Economie, Nicola Bădălău. Am considerat că e nevoie de o persoană cu autoritate
  • La Comunicații, Alexandru Petrescu, fost ministru la IMM.
  • La Cultură, prof univ Daniel Breaz. Cred că avem nevoie de rigurozitatea matematică a dl profesor care să miște lucrurile în bine
  • La Sport, Bogdan Matei
  • Ministerul Dezvoltării – am propus revenirea unui fost ministru, Ilan Laufer
  • Ministerul Apărării – Îi mulțumesc dl Fifor pentru activitate, lasă un minister la cheie. L-am propus pe dl Gabriel Leș
  • Mulțumesc tuturor colegilor pentru activitate
  • Am făcut aceste modificări pentru că întotdeauna e loc de mai bine, pentru că trebuie să răspundem unor provocări noi
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI