Tacâmurile au o istorie bogată veche de secole întregi. Prima apariție a tacâmurilor a fost în preistorie, atunci când a apărut cuțitul ca și formă de apărare. Apoi, a continuat cu apariția lingurii în Paleolitic. Furculița a fost ultima apărută în anul 1600. Atunci a apărut furculița cu 4 dinți.
Pe parcursul timpului, materialul folosit pentru a produce furculițele a fost îmbunătățit. De asemenea, și forma a fost diferită. Anul 1871 a fost unul foarte important pentru evoluția furculițelor. În acel an, un englez a descoperit un nou material din care se pot confecționa furculițele. Unul mai bun și mai rezistent: oțelul inoxidabil. Atunci când cumperi un set de tacâmuri sau doar un set de furculițe, este important să fie de calitate. Indiferent dacă este pentru tine sau un cadou pentru cineva drag. Cu cât este mai de calitate, cu atât poți beneficia de set mai mult timp.
Alegerea unui set de furculițe trebuie făcut cu simț de răspundere. Este foarte util în casă și sigur îți dorești ceva de calitate. De asemenea, cu cât sunt mai bune, cu atât cei de la masă vor aprecia mai mult. Mesele în familie sunt un obicei pentru fiecare familie, în special cina. Este șansa de a oferi o masă caldă și gustoasă persoanelor din familie sau altor persoane ce îți sunt dragi. Tacâmurile joacă un rol important în acest caz, de aceea trebuie să fie de calitate. Dacă vrei să alegi cele mai bune furculițe, ar trebui să ții cont de anumite caracteristici.
Furculițele de cină, cele convenționale, pot fi folosite pentru o varietate de mâncăruri și alimente. Începând de la salate până la cele mai delicioase deserturi. Cu toate acestea, există o regulă de bază ce spune că trebuie folosite doar pentru felurile de bază.
Furculițele formale sunt grele și mari, pe când cele convenționale sunt mai ușoare și mai mici. Sunt utilizate la ocazii foarte formale. De asemenea, furculița pentru salată este mai mică față de cea convențională, dar și mai delicată.
Furculița pentru pește este similară cu cea pentru salată, iar aici ne referim la forma ei. De asemenea, are doar trei dinți deoarece este mult mai ușor să separi carnea de pește de spini.
Furculița pentru desert seamănă și ea cu cea de salată, doar că este mai delicată. Ea nu este foarte rezistentă sau durabilă. De regulă, este folosită pentru deserturi moi. De exemplu, furculița de cocktail are doar trei dinți și este foarte mică.
Este cea mai des întâlnită furculiță. Are dimensiuni medii spre mari, oamenii nu respectă mereu „eticheta” și este folosită pentru mai multe feluri de mâncare. De cele mai multe ori, este folosită la ocazii obișnuite, ca cele în familie.
Are dimensiuni generoase și este confecționată din oțel inoxidabil. Este folosită pentru felul principal sau majoritatea felurilor de mâncare ce implică o sursă de proteină, de exemplu carnea. Este cea mai folosită dintre tacâmuri, de aceea nu trebuie să lipsească din bucătăria ta.
Este mai mică față de celelalte două, dar la fel de robustă. Este foarte rezistentă atunci când este confecționată dintr-un material de calitate, ca și oțelul inoxidabil. Desigur, poți savura un desert cu orice tip de linguriță, dar cele pentru desert sunt dedicate oamenilor ce aderă la regulile de fine dining.
Nu este folosită atât de des față de celelalte furculițe, mai ales dacă familia nu se dă în vânt după scoici. Ea se plasează în partea dreaptă a farfuriei și este recunoscută prin cei trei colți.