Una dintre mâncărurile populare în România, este salata de boeuf. Acest fel de mâncare este servit de obicei cu ocazii festive, cum ar fi Crăciunul, sau ca ”entrée”. Această salată este alcătuită în mare parte, din mai multe legume și carne fierte, amestecate cu maioneză. Iată o rețetă de salată de boeuf cu carne:
Salata de boeuf este un fel de mâncare tradițională românească servită în general la toate ocaziile festive și speciale. Este o combinație de carne de vită, sau uneori de pui, sau piept de curcan și legume rădăcinoase tocate fin, îmbrăcate în maioneză și la final adăugându-se cu murături.
Felul de mâncare se prepară de obicei în cantități mari pentru toate persoanele care participă la diverse ocazii precum Ajunul Crăciunului. Se consumă ca aperitiv. Există ușoare diferențe în ceea ce privește cantitățile ingredientelor acestei salate și acestea variază în funcție de gustul fiecăruia. Numele acestei salate poate sugera o influență culinară franceză, deoarece cuvântul bœuf înseamnă în franceză carne de vită.
În primul rând, această rețetă festivă, reprezentată de salata de boeuf este nelipsită de pe masa de Crăciun. Este un fel de mâncare pe placul tuturor.
Pentru a pregăti o salată de boeuf, putem folosi orice fel de carne, cu mențiunea că, carnea de porc are cele mai multe calorii. Un alt ingredient este reprezentat de către mazăre, care poate fi înlocuită cu fasolea verde. De asemenea, salata de boeuf poate fi făcută și fără carne, pentru persoanele vegetariene.
Iată care sunt ingredientele necesare pentru a prepara rețeta de salată de boeuf:
De menționat este faptul că, cantitatea ingredientelor se pune în funcție de preferințele și de gusturile fiecăruia. De asemenea se poate elimina sau adăuga un anumit ingredient.
Deși folosirea ingredientelor de mai sus nu este singurul mod în care poate fi făcută această salată, există o mulțime de alte ingrediente pe care le puteți folosi. Iată câteva sugestii:
Se fierbe carnea. Separat se fierb legumele: cartoful și păstârnacul și morcovul. După ce am fiert carnea și legumele, le pregătim de tăiat cubulețe. La fel se procedează și cu murăturile, are se vor stoarce pentru a lăsa surplusul de lichid.
Se adaugă toate legumele și carnea într-un castron mare, apoi se adaugă maioneza și muștarul, se asezonează cu sare și piper și se amestecă totul. Se va obține un castron mare de salată. În mod tradițional se netezește partea de sus a salatei cu un cuțit și se întinde maioneză și se netezește din nou.