15 feb. 2022 | 21:24

Salată de boeuf cu și fără carne – rețetele originale, plus informații despre calorii

Știri generale
Salată de boeuf cu și fără carne - rețetele originale, plus informații despre calorii
Salată de boeuf

Una dintre mâncărurile populare în România, este salata de boeuf. Acest fel de mâncare este servit de obicei cu ocazii festive, cum ar fi Crăciunul, sau ca ”entrée”. Această salată este alcătuită în mare parte, din mai multe legume și carne fierte, amestecate cu maioneză. Iată o rețetă de salată de boeuf cu carne:

Rețetă de salată de boeuf

Salata de boeuf este un fel de mâncare tradițională românească servită în general la toate ocaziile festive și speciale. Este o combinație de carne de vită, sau uneori de pui, sau piept de curcan și legume rădăcinoase tocate fin, îmbrăcate în maioneză și la final adăugându-se cu murături.

Felul de mâncare se prepară de obicei în cantități mari pentru toate persoanele care participă la diverse ocazii precum Ajunul Crăciunului. Se consumă ca aperitiv. Există ușoare diferențe în ceea ce privește cantitățile ingredientelor acestei salate și acestea variază în funcție de gustul fiecăruia. Numele acestei salate poate sugera o influență culinară franceză, deoarece cuvântul bœuf înseamnă în franceză carne de vită.

Salata de boeuf cu sau fără carne

În primul rând, această rețetă festivă, reprezentată de salata de boeuf este nelipsită de pe masa de Crăciun. Este un fel de mâncare pe placul tuturor.

Pentru a pregăti o salată de boeuf, putem folosi orice fel de carne, cu mențiunea că, carnea de porc  are cele mai multe calorii. Un alt ingredient este reprezentat de către mazăre, care poate fi înlocuită cu fasolea verde. De asemenea, salata de boeuf poate fi făcută și fără carne, pentru persoanele vegetariene.

Ingrediente pentru salata de boeuf

Iată care sunt ingredientele necesare pentru a prepara rețeta de salată de boeuf:

  • Carne: carne de vită, curcan sau pui, oricare dintre ele va merge.
  • Legume:  cartofi, morcovi, păstârnac și opțional mazăre la conservă, scursă și pusă într-un castron căptușit cu prosoape de hârtie pentru a o usca cât mai mult posibil.
  • Murături – multe murături, această salată nu ar funcționa fără murături. Cei mai folosiți sunt castraveții murați.
  • Maioneză și muștar – multă maioneză și mult muștar. Nu puteți sări peste muștar, acesta îi va da o aromă plăcută care este o necesitate în această salată.
  • Sare și piper – după gust.

De menționat este faptul că, cantitatea ingredientelor se pune în funcție de preferințele și de gusturile fiecăruia. De asemenea se poate elimina sau adăuga un anumit ingredient.

Alte ingrediente pe care le puteți adăuga în salata de boeuf

Deși folosirea ingredientelor de mai sus nu este singurul mod în care poate fi făcută această salată, există o mulțime de alte ingrediente pe care le puteți folosi. Iată câteva sugestii:

  • Curcan
  • Țelină
  • Ardei gras copt
  • Pui
  • Ceapă
  • Măsline
  • Pulpă de porc
  • Pătrunjel
  • Ciuperci
  • Somon
  • Măsline
  • Sfeclă roșie.

Modul de preparare al salatei de boeuf

Se fierbe carnea. Separat se fierb legumele: cartoful și păstârnacul și morcovul. După ce am fiert carnea și legumele, le pregătim de tăiat cubulețe. La fel se procedează și cu murăturile, are se vor stoarce pentru a lăsa surplusul de lichid.

Se adaugă toate legumele și carnea într-un castron mare, apoi se adaugă maioneza și muștarul, se asezonează cu sare și piper și se amestecă totul. Se va obține un castron mare de salată. În mod tradițional se netezește partea de sus a salatei cu un cuțit și se întinde maioneză și se netezește din nou.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Capital.ro
"Aşa ai un ban în plus în buzunar. Îţi scoţi chiar şi de două ori banii" | Investiţia care devine tot mai profitabilă pentru români
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro