Se pare că gerul din ultimele zile afectează din ce în ce mai mule persoane. Marți, cunoscutul medic Adina Alberts a postat un mesaj pe pagina sa de socializare, în care vorbește despre momentele cumplite prin care trec acum părinții săi.
În cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook, Dr. Adina Alberts susține că părinții săi nu mai pot îndura frigul din casă. Potrivit medicului, aceștia locuiesc într-un apartament de bloc, iar gerul din locuința lor nu mai poate fi suportat.
”În această dimineață, mama m-a sunat plângând. Nu mai poate suporta frigul din casă. Părinții mei locuiesc într-un apartament de bloc. Caloriferele sunt încălzite doar atât cât să nu înghețe. Ce este de făcut!.
Centrală electrică nu se poate pt că nu avem trifazic, nu e putere destulă, etc… Centrală pe gaze … nu ne putem debranșa în acest sezon! Interzis prin lege… Așa mi s-a spus. Caloriferele electrice nu prea fac față la minus 10 grade Celsius… Întrebarea nu este retorică. Credeți că soluția este să părăsească apartamentul pentru perioada de iarnă?! În ultimii 25 de ani, părinții mei nu au avut probleme cu încălzirea”, a scris Dr. Adina Alberts pe Facebook.
Nu cu mult timp în urmă, invitat la Digi 24, primarul general al Capitalei a vorbit despre probleme la căldură cu care se confruntă locatarii din București. Potrivit lui Nicușor Dan, rețeaua de termoficare a început să cedeze, din cauză faptului că aici nu s-au făcut investiții.
Din aceste motive, susține primarul general al Capitalei, a avut de ales din două variante: Să dea căldură tuturor locuitorilor Bucureștiului, în acest caz să riște ca rețeaua de termoficare să cedeze, sau să ofere unora mai puțină căldură, pentru a salva restul populației.
Cu toate acestea, Nicușor Dan promite că începând cu anul viitor, situația se va îmbunătăți din acest punct de vedere. Totodată, primarul Capitalei susține că 15 – 20% din blocurile din București primesc mai puțină căldură decât în mod normal. Așadar mai mulți locuitori au resimțit temperaturile mult mai mici.
“Ce pot să promit este că iarna viitoare va fi mai bine. O avarie nu depinde de temperatura de afară. Cu cât presiunea e mai mare, cu atât riscul de a avea o avarie e mai mare pe o rețea care este ciur.
Dacă ai o avarie, o să ai 10-15 blocuri care nu o să aibă apă caldă o zi, două. Într-o zi foarte friguroasă, nu-ți permiți acest risc și atunci mai bine dai mai puțin ca să nu ai riscul să produci o avarie”, declarat Nicușor Dan.