Nicușor Dan, despre lipsa căldurii din București: „Sunt țări europene în care e o normalitate să ai 19 grade”

Nicușor Dan, despre frigul din casele bucureștenilor

Nicușor Dan a venit cu informații noi referitoare la lipsa apei calde și a căldurii. După ce acesta a promis o Capitală cu căldură, momentul în care afirmațiile i-au fost infirmate a venit. O cincime din blocurile din București se confruntă cu o situație grea, astfel că oamenii trebuie să facă frigul în apartamente.

Motivele pentru care bucureștenii suferă de frig

Invitat la Digi24, Nicușor Dan a vorbit despre probleme de termoficare cu care se confruntă Bucureștiul în acest an, asemeni anilor anteriori. Primarul General al Capitalei susține că aceste probleme se datorează lipsei de investiții în rețeaua de termoficare, astfel că aceasta a început să cedeze.

Într-o asemenea situație, Nicușor Dan a explicat că au existat două posibilități: Fie să ofere căldură tuturor bucureștenilor, riscând ca această rețea să crape, fie să îi priveze pe unii de căldură mai multă, pentru a salva restul populației.

Temperaturile vor creș începând cu iarna viitoare

În altă ordine de idei, Nicușor Dan a promis că începând de anul viitor, lucrurile se vor îmbunătăți, astfel că din vară vor începe lucrările.

“Ce pot să promit este că iarna viitoare va fi mai bine. O avarie nu depinde de temperatura de afară. Cu cât presiunea e mai mare, cu atât riscul de a avea o avarie e mai mare pe o rețea care este ciur.

Dacă ai o avarie, o să ai 10-15 blocuri care nu o să aibă apă caldă o zi, două. Într-o zi foarte friguroasă, nu-ți permiți acest risc și atunci mai bine dai mai puțin ca să nu ai riscul să produci o avarie”, a spus el.

Nicușor Dan a menționat că un procent de 15, 20% din blocurile din Capitală primesc căldură sub parametrii, astfel că multă lume a resimțit temperaturi mult mai scăzute decât normalul. În urma unei plângeri făcute de o locatară cu privire la temperatura de 19 grade în casă, primarul Capitalei a oferit un răspuns care a revoltat mulți români.

Acesta a făcut o comparație cu temperaturile din țările occidentale, minimizând astfel gravitatea acestei probleme cu care se confruntă București: „Să știți că sunt țări europene în care asta e o normalitate, să ai 19 grade”.

Primarul Bucureștiului susține că lumea s-a obișnuit la 22 de grade, ceea ce nu este anormal, însă pare imposibil în acest moment.

„Lumea s-a obișnuit undeva la 22 de grade.Am vrut să evităm riscul…Am fi avut două alternative: să dăm la foarte mulți 22 de grade cu riscul ca unii să aibă 10 grad,e sau să dăm unei părți din București 19 grade”.

Ce spune Nicușor Dan despre comparația făcută cu alte țări

După ce mulți bucureșteni s-au revoltat cu privire la comparația pe care a făcut-o cu alte state europene, acesta a transmis o postare pe Facebook în care explică ce a dorit să spună cu această comparație.

„Am spus că sunt țări în care temperatura de 19 grade în casă este normală, dar nu am spus că e normal să ai 19 grade în casă, la București. Un sistem de încălzire normal e un sistem în care fiecare are în casă ce temperatură vrea și plătește proporțional.

Toate acțiunile mele din aceste două luni și jumătate de mandat au urmărit ca, pe termen mediu și lung, să avem un astfel de sistem”, a transmis Primarul General.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI