S-a aflat cum speli corect geaca de puf fără să o strici, de fapt. Acesta este cel mai genial truc. Despre ce este vorba, citește în articolul de mai jos.
Geaca de puf se spală doar într-un anumit fel. Dacă se va spăla ca toate celelalte rufe, aceasta mai mult se va strica. În rândurile de mai jos te învățăm cum speli corect geaca de puf, fără ca aceasta să se strice. Ce truc genial trebuie să pui în aplicare.
Geaca din puf se numără printre cele mai călduroase și confortabile haine pe timp de iarnă. Aproape toți românii au o geacă de puf în garderobă. Toamna, este indicat să fie dusă la o curățătorie profesională, însă aceasta poate fi spălată cu succes și acasă, dacă se respectă anumite reguli.
Mult doita geacă de puf este de obicei realizată cu materiale rezistente la exterior, fâșuri siliconate sau tratate cu anumite substanțe care țin la depărtare apa și frigul.
În plus, puful din astfel de geci este de obicei puf de la pinguini, pene de struț, de gâscă, de curcan sau de rață. Astfel, penele și puful trebuie protejate de apă cât mai mult pentru a rămâne pentru mai mult timp călduroase și la fel ca la început de pufoase.
Astfel, pentru spălarea unei geci din puf se va folosi doar apă ușor călduță și o cantitate mică de șampon pentru copii. Acesta din urmă poate fi combinat cu detergent lichid de vase în proporție de 3 la 1.
De asemenea, în supermarketuri se găsesc azi și soluții de curățare speciale pentru gecile cu puf, dar dacă nu găsești combinația de detergent și șampon este suficient de bună pentru haina ta pretențioasă.
De asemenea, nu trebuie să folosești mai mult de o lingură la 3 litri de apă călduță. Geaca nu va trebui îmbibată cu apa cu detergent, ci doar să se înmoaie mizeria și va trebui curețată doar la suprafață, fără a se ajunge la puf.
După ce s-a spălat bine și s-au curățat bine manșetele, gulerul și partea de la bază, clătește geaca de puf în apă călduță de două, trei ori, să scapi de urmele de detergent.
După ce geaca a fost spălată se clătește cu un strop de balsam și o lingură de oțet. Geca trebuie presată între palme pentru a fi stoarsă, apoi sepune între două prosoape groase de bumbac și se mai stoarce ușor prin rulare.
Apoi, ggeaca se întinde pe un suport de rufe. Mânecile vor trebui bine întinse după care se lasă la uscat în cameră, în apropierea unei surse de căldură. De asemenea, din când în când, pe măsură ce geaca începe să se usuce, geaca va trebui scuturată, astfel încât puful de la interior să se desfacă și să se usuce mai repede.