12 ian. 2021 | 12:45

Descoperire uriașă împotriva covid-19. Se administrează doar celor deja infectați

Știri generale
Descoperire uriașă împotriva covid-19. Se administrează doar celor deja infectați
Pastila care împiedică răspândirea virusului

Încă de la începutul pandemiei Universitatea Medicală din Graz, Austria, a colaborat la cercetarea și testarea clinică COVID-19. Astfel au ajuns să dezvolte un medicament care ar putea preveni răspândirea virusului. Medicamentul este deocamdată în teste clinice, dar există speranța că va avea efectele dorite.

Universitatea Medicală din Graz: pastila care împiedică răspândirea virusului

Ca multe alte instituții de cercetare, și la Universitatea Medicală din Graz, Austria, s-au testat și dezvoltat medicamente care ar avea potențialul de stopare a transmiterii virusului, în special la cei infectați deja.

Conform cercetătorilor de la Universitatea Medicală din Graz, pastila ar avea efecte pozitive asupra celor deja infectați cu covid-19. Medicamentul se va administra pe care orală și va putea inactiva coronavirusurile aflate în cavitatea bucală. Conform publicației diepresse.com, Andreeas Kungl a reușit să dezvolte acest medicament.

”Virusul are nevoie de două puncte de sprijin pentru a invada un organism. Pe de o parte, receptorul ACE2, clasic, dar pe lângă acesta are nevoie de încă unul, îl numim co-receptor.

Noi venim şi i-l propunem virusului într-o formă solubilă, virusul îl primește, este înconjurat de co-receptor, apoi crede că a ajuns la punctul de sprijin corect, nu mai pătrunde și astfel își pierde capacitatea de infectare.”, spune Andreas Kungl, coordonatorul de proiect, de la Universitatea Medicală din Graz.

Medicamentul este încă în teste clinice

Încă în teste clinice, specialiștii austrieci speră ca până la jumătatea anului să poată fi produs pe scară largă. Coordonatorul proiectului, Adreas Kingl spune că acest medicament nu va substitui vaccinarea, ci va merge în paralel cu aceasta. Motivarea este cât că administrarea pastilei se va face doar la cei deja infectați, ajutând astfel la stoparea transmiterii virusului de la pacientul infectat către unul sănătos.

Conform surselor, Universitatea Medicală din Graz nu numai că are expertiza specială necesară, dar conduce laboratoare moderne de cultură celulară de înaltă izolare, facilități pentru animale și o sală de disecție, toate la nivel de siguranță biologică (BSL) 3.

Spitalul universitar LKH Graz face parte din prima linie de centre clinice pentru pacienții cu COVID-19 din provincia Stiria. Noul departament de urgență COVID-19 și secțiile de izolare amorsate oferă oportunități ideale pentru studiile clinice din orice fază.

Direcții viitoare pentru cercetarea de bază

Andreas Kungl, de la Universitatea Medicală din Graz, caută de mult timp cum să intervină terapeutic. Fe pentru a regla transportul în și din celulele corpului, fie pentru a preveni focarele de inflamație cronică sau pătrunderea celulelor tumorale în țesut.

În 2005, a fondat compania de biotehnologie Protaffin la Graz, care a dezvoltat medicamente împotriva bolilor inflamatorii cronice, cum ar fi arheroscleroza și boala pulmonară Copd. Proiectul a fost întrerupt din cauza efectelor secundare nedorite în faza clinică de dezvoltare a medicamentului.

Specialiștii spun că o mai bună înțelegere a funcțiilor și rolurilor proteinelor virale, precum și a ciclului de replicare virală, cu o atenție deosebită asupra interacțiunilor gazdă-celulă și virus, va permite identificarea unor noi sau o mai bună caracterizare a țintelor existente pentru antivirale și de dezvoltare a unor soluții viabile împotriva noului virus.

Succesul dezvoltării medicamentelor pentru VHC i-a inspirat pe oamenii de știință să obțină rezultate similare pentru covid-19.

Parteneri
Se schimbă regulile de călătorie în Marea Britanie. Cum vei intra de anul acesta în Anglia
Redactia.ro
Cum a murit, de fapt, Traian, cuceritorul Daciei. Cenușa lui a fost împrăștiată într-un loc important pentru români
Click.ro
O femeie, fost ofițer de penitenciar, a fost condamnată la 15 luni de închisoare, după ce a fost filmată făcând sex cu un deținut
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cum și-a amenajat Maurice Munteanu apartamentul de 117.000 de euro din București. Imaginile s-au viralizat pe internet! Wow, ce decor!
Unica.ro
Salată cu ton și ardei copți. Deliciu cu puține calorii
EVZ.ro
Bănel Nicoliță, surprins de ziua lui de naștere! Cine l-a așteptat acasă, la miezul nopții
Spynews
Călin Georgescu a primit lovitura finală. S-a emis decizia completă a Curții de Apel București
Capital.ro
Cum arată și cât te costă să dormi în casa lui Tudor Chirilă, la Porumbacu de Sus. Imaginile sunt idilice: iubita lui a pus murături pentru turiști, el face tabere de creație, iar copiii se bucură de natură
Avantaje
SE SCHIMBĂ TOT în legea pensiilor! ANUNȚ OFICIAL
Mediaflux
Marian Drăgulescu se căsătorește! Fostul sportiv a anunțat data la care va avea loc marele eveniment 
Spynews.ro
Zodiile care vor avea 5 ani plini de noroc, începând cu 2025. Trăiesc cea mai bună perioadă a lor: succes uriaș, mai ales financiar, călătorii în străinătate
Realitatea.net
Motivul pentru care Cuza de la Noaptea Târziu a refuzat să își viziteze părinții timp de 2 ani. Ce s-a întâmplat
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro