Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), mâine, 8 decembrie, vremea se va răci. Specialiștii anunță că temperaturile vor fi în scădere în comparație cu zilele anterioare.
Potrivit ANM, în Moldova și local în Muntenia, precipitațiile vor fi mixte, iar în restul țării cerul va fi predominant noros și pot să apară ploi.
Pe de altă parte, în zonele de munte vor predomina ninsorile, mai ales în Carpații Meridionali și Carpații Orientali, unde se va depune un strat consistent de zăpadă. Condițiile de polei se mențin, mai ales în partea de sud-est, sud-vest și la munte. Valorile maxime vor fi cuprinse între -3 și 8-9 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -6 și 4 grade Celsius.
Tot astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitații mixte, polei, în intervalul 7 decembrie, ora 14:00 – 08 decembrie, ora 10:00, în Oltenia, sudul Banatului şi local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură. În intervalul menționat, în zonele menționate va ninge și se va depune strat de zăpadă.
În special în Oltenia și sud-vestul Munteniei, zăpada va depăși pe arii restrânse 8…10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15…20 cm. Cu precădere la începutul intervalului menționat, vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem şi la munte şi 45 – 55 km/h în regiunile sudice şi sud-estice. Îndeosebi în vestul Carpaţilor Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită.
Ninsori în general slabe cantitativ vor fi în Moldova şi Transilvania, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă.
Marți, în București vremea va fi închisă, cu precipitații mixte, sub formă de burniță și chiar fulguială. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40 – 50 km/h,
Potrivit Kanal D, valoarea maximă se va situa între 2 și 3 grade Celsius, în timp ce minima va ajunge până la 0 grade Celsius. Pe timpul nopții, precipitațiile vor fi slabe cantitativ, însă cerul va rămâne noros.
Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, în acest an de Crăciun vom avea parte de temperaturi ușor peste media normală din această perioadă.
”Este posibil ca luna decembrie, așa cum arată estimările la acest moment, să fie o lună mai caldă decât în mod obișnuit, luând în considerare faptul că, așa cum arată informațiile la acest moment, putem să contăm pe temperaturi peste mediile climatologice ale fiecărei săptămâni în aproape toată țara.
Cele mai mari abateri vor fi în special în partea de sud, în partea de vest, nord-vest a țării și vorbim de săptămâna 7-14 decembrie, care anticipează abateri termice mai mari de 3,5 grade Celsius față de normalul acestei săptămâni. Acest lucru pare să fie semnalul până în jurul datei de 28 decembrie”, a declarat Elena Mateescu la Digi 24.