Alertă meteo ANM. Se strică vremea grav în România. 8 județe sunt sub cod galben

Alertă meteo ANM. Se strică vremea grav în România. 8 județe sunt sub cod galben
Alerta de cod galben de vant in 8 judete din tara

Sunt vești proaste după ce ANM a lansat o alertă meteo conform căreia se strică vremea grav în România. Astfel, 8 județe sdin România sunt sub cod galben.

Alertă meteo ANM. 8 județe din România sunt sub cod galben de vânt

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de vânt. Averizările sunt valabile până la ora 18:00 și vizează nu mai puțin de 8 județe din țară.

Astfel, potrivit prognozei ANM, în zona de munte de peste cota 1800 metri a judeţelor Alba şi Braşov şi în judeţul Sibiu (la peste 1800 metri şi în Sibiu, Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Roşia, Ocna Sibiului, Şura Mare, Turnu Roşu, Şura Mică, Boiţa), se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 55-60 de kilometri la oră, iar în zona montană de peste 1800 de metri intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăşi 90-100 de kilometri la oră.

Unde va bate vântul cu 100 de kilometri la oră

De asemenea, în judeţele Caraş-Severin, Arad (zona de munte), Bihor (zona de munte), Timiş (zona de munte) şi Hunedoara (zona de munte de peste cota 1800 de metri), vântul va prinde viteze la rafală care vor depăşi local 55-65 de kilometri la oră. În plus, pe crestele montane înalte, vitezele la rafală ale vântului vor depăşi 90-100 de kilometri la oră şi vor determina transport de zăpadă.

Pe de altă parte, ANM prognozează că în perioada Crăciunului, în România vor fi temperaturi peste media normală calendaristică, în toate regiunile teritoriului.

Crăciun mai cald decât normalul

Este posibil ca și decembrie, așa cum arată estimările la acest moment să fie o lună mai caldă decât în mod obișnuit, luând în considerare faptul că, așa cum arată informațiile la acest moment, putem să contăm pe temperaturi peste mediile climatologice ale fiecărei săptămâni în aproape toată țara.

Cele mai mari abateri vor fi în special în partea de sud, în partea de vest, nord-vest a țării și vorbim de săptămâna 7-14 decembrie, care anticipează abateri termice mai mari de 3,5 grade Celsius față de normalul acestei săptămâni. Acest lucru pare să fie semnalul până în jurul datei de 28 decembrie. Săptămâna 21-28 decembrie păstrează același semnal – temperaturi ușor peste medii în toate regiunile și precipitații peste norme în regiunile extracarpatice și în rest normale”, a mai precizat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI