Ce a putut să îi spună Klaus Iohannis lui Nicușor Dan legat de lipsa apei calde și a căldurii din București

Nicusor Dan a fost chemat la Cotroceni de presedintele Klaus Iohannis

Ce a putut să îi spună Klaus Iohannis lui Nicușor Dan legat de lipsa apei calde și a căldurii din București. Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, astăzi, la Palatul Cotroceni, cu Nicușor Dan, președintele că a avut loc o ”discuție foarte bună, aplicată”. Printre temele abordate s-au aflat termoficarea din București, traficul, gestionarea deşeurilor, precum și poluarea.

Nicușor Dan, chemat de urgență la Cotroceni. Edilul i-a prezentat soluțiile pentru rezolvarea problemelor din București

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, s-a întâlnit la Cotoroceni cu președintele României, Klaus Iohannis. Edilul i-a prezentat soluțiile pentru rezolvarea problemelor din București, printre care cele cu căldura și apa caldă.

Astfel, președintele s-a arătat bucuros de cele spuse de Nicușor Dan, spunând că acesta are abordări constructive.

Președintele, bucuros de ce i-a spus Nicușor Dan

O discuţie foarte bună, aplicată. Domnul primar general mi-a prezentat problemele cele mai grele, cele mai mari pe care le-a găsit de la preluarea mandatului. Mi-a prezentat soluţiile pe care le vede şi probleme, ştim cu toţii, sunt multe, începând de la termoficare, la trafic, la gestionarea deşeurilor, la problema poluării în Bucureşti.

Toate acestea sunt chestiuni complicate şi am fost foarte bucuros să văd că domnul primar general are soluţii, are abordări foarte constructive”, a afirmat şeful statului.

Nicușor Dan nu poate rezolva problema căldurii și  a apei calde singur. Cine trebuie să îl ajute

Președintele a mai spus că cele mai multe dintre problemele Bucureștiului vor putea fi rezolvate cu bani europeni. ”Este evident că unele dintre aceste probleme pot fi soluţionate dacă se folosesc foarte mult banii europeni, dacă se construiesc finanţări potrivite, dar, în acelaşi timp, am abordat şi chestiuni pe care Bucureştiul singur nu le poate rezolva şi aş da, poate, două exemple.

Chestiunea termoficării nu poate fi rezolvată în această etapă doar de Primăria Generală este nevoie de o colaborare strânsă şi un sprijin solid de la Guvern şi autostrada de centură, care este vitală pentru Bucureşti, pentru a aerisi traficul.  Este o chestiune care, evident, cade prioritar în zona Guvernului”, a explicat Klaus Iohannis.

Municipalitatea trebuie să colaboreze cu Guvernul

De asemenea, conform preşedintelui, tot ce ţine de buna gestionare a Bucureştiului se poate rezolva în condiţiile în care municipalitatea colaborează cu Guvernul.

Cred că se poate rezolva tot ce ţine de buna gestionare a Bucureştiului, în condiţiile în care primarul general şi Primăria Generală găsesc în Guvern un partener solid, un sprijin solid şi atunci, într-un termen rezonabil, şi problemele Capitalei vor putea fi abordate şi rezolvate”, a mai spus Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI