Sezonul rece este cu atât mai greu de dus în aceste vremuri. Pe lângă grijile constante pe care le avem în contextul pandemic, se adaugă și virozele normale ale perioadei. Care sunt fructele perfecte pentru consumul în iarnă? Alimentația e foarte importantă. Cum să ai o mai mare grijă de corpul tău și ce resurse trebuie să ai? Îmbină alimentele din lista de mai jos în meniul tău zilnic și vei trece peste acest sezon cu bine.
Alimentația e una din cele mai importante lucruri la care trebuie să ai grijă. Alături de minimum de 30 de minute de mișcare pe zi, hidratarea suficientă și odihna potrivită te ajută să ai un trup și o minte sănătoasă pentru ceea ce urmează să treci zi de zi. Sezonul rece e cu atât mai mult o bătaie de cap în acest an din cauza crizei sanitare. Virozele perioadei oricum erau inevitabile pentru unii, iar acum atenția pe care trebuie să o îndreptăm asupra tuturor detaliilor trebuie să fie cu atât mai mare. Această perioadă necesită o alimentație curată, plină de vitamine, fier, proteine și fibre. Este sugerat să ai un echilibru și să mănânci ce-ți cere corpul. Acesta va cere fix lucrurile de care ai nevoie. Fii atent la semnele pe care ți le dă și fii ponderat dacă totuși alegi să-ți faci poftele. Alături de lista alimentelor de mai jos poți introduce în meniul tău zilnic și: mere, pomelo sau mandarine, care oricum sunt senzația sezonului de sărbători. Orice român consumă portocale/mandarine în preajma Crăciunului sau a Revelionului.
„In sezonul rece poate parea mai greu sa ne luam din alimentatie aportul necesar de vitamine si minerale, dar adevarul e ca piata ne ofera si iarna o multime de fructe cu proprietati benefice pentru organism. Citricele, in mod special, sunt excelente in aceasta perioada, fiind bogate in vitamina C, care contribuie la prevenirea racelilor. Cum la inceput de an ne dorim sa avem si mai multa grija de silueta, multe dintre fructele specifice iernii contribuie si la acest aspect, consumate mai ales ca gustari. Lupta impotriva radicalilor liberi, sunt cele mai puternice surse de vitamina C si ajuta sistemul imunitar sa se mentina la cote optime. In plus, coaja rasa de portocale contine hesperidina, care scade valoarea colesterolului si creste presiunea sanguina”, arată doc.ro.
Portocale
Kiwi
Banane
Rodii
Grapefruit
Lămâi