Sezonul rece aduce multe probleme legate de respiraţie sau tuse persistentă, iar pentru a scăpa de ele oamenii de la ţară folosesc trucuri şi leacuri naturale la care sigur nu te-ai fi gândit. Acestea sunt ingredientele din bucătărie care îţi curăţă plămânii de infecţii.
Odată cu sezonul rece apar şi primele probleme de sănătate, tusea şi infecţiile la plămâni fiind cel mai des întâlnite, spun medicii. În cazul în care simptomele nu sunt grave sau nu doreşti să apelezi la medicamente, specialiştii în produse naturiste îţi dezvăluie câteva ingrediente din bucătărie care îţi curăţă plămânii.
De exemplu, un leac pe care îl folosesc oamenii de la ţară şi are mare succes în calmarea tractului respirator iritat este amestecul de miere şi lămâie. Explicaţia este una simplă: mierea este un produs antibacterian şi antifungic, în timp ce lămâia este bogată în vitamina C care întăreşte sistemul imunita şi reduce inflamaţiile. Tot ce ai de făcut este să amesteci o lingură de miere cu două linguri de suc de lămâie şi să consumi de două-trei ori pe zi, timp de câteva zile.
Şi turmericul face minuni pentru infecţiile la plămâni. Amestecă o linguriţă din acest praf cu jumătate de linguriţă de sare şi un pahar de apă cadă. Nu îţi mai rămâne de făcut decât să bei lichidul de trei ori pe zi pentru a scăpa de flegmul din piept.
Beneficiile ghimbirului pentru sănătate sunt multiple, acesta fiind un antihistaminic cu substanţe expectorante și proprietăți antibacteriene. Rădăcina calmează astfel congestia pieptului și gâtului prin uscarea flegmului, ca mai apoi să ajute la eliminarea lui. Specialiştii în produse naturale recomandă consumul zilnic de 3-4 felii de ghimbir sau a două ceşti de ceai.
Ingrediente necesare pentru prepararea ceaiului:
Mod de preparare:
Apa se pune la fiert într-un ibric, după care se adaugă ghimbirul şi piperul. Când lichidul fierbe, se acoperă cu un capac şi se lasă să dea în clocot pentru un minut. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Apoi, se adaugă mierea.
De asemenea, ghimbirul are un rol dovedit prin studii ştiinţifice în prevenţia infecţiilor, inhibând dezvoltarea bacteriilor care produc şi boli gingivale precum parodontoza şi gingivita.