07 nov. 2020 | 12:02

Înscrieri în armată în 2020. Ce criterii sunt pentru a te angaja în Armata Română

Știri generale
Înscrieri în armată în 2020. Ce criterii sunt pentru a te angaja în Armata Română
armata-romana-

Ministerul Apărării Naționale organizează din nou o campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii ce sunt dornici să participe la înscrieri. Armata a anunțat că sunt disponibile 1.600 de locuri de rezerviști voluntari (subofițeri, maiștri militari, soldați și gradați). Aceste locuri sunt disponibile în diferite unități militare precum în: Bacău, Arad, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Brașov, Constanța, Cluj, Călărași, Dâmbovița, Iași, Ilfov, Galați, Sibiu, Neamț, Vrancea, Tulcea și municipiul București.

Instituții de învățământ ce trebuie absolvite

Pentru a putea urma o carieră militară, cetățenii români trebuie, în primul rând, să fie absolvenții unei instituții de învățământ superior sau postliceal militar. Pe lângă asta, pot urmări un curs de formare profesională sau un program de instruire a gradaților/soldaților profesioniști. Odată ce au terminat de studiat la aceste instituții, pot opta pentru o carieră în calitate de maistru militar, ofițer, subofițer sau soldat/gradat profesionist în activitate.

Cei ce au absolvit școala gimnazială, pot opta pentru a deveni elevi la colegiile naționale militare. După finalizarea studiilor, cei ce au absolvit unul dintre colegiile naționale militare, au două variante. Aceștia pot fi admiși în instituțiile de învățământ superior sau pot continua pregătirea în învățământul postliceal de formare. În timpul studiilor în cadrul colegiilor naționale militare, studenții capătă cunoștințele și deprinderi necesare pentru a fi acceptați mai departe la instituțiile de învățământ superior.

înscriere pentru armata română

înscriere pentru armata română

Condiții pentru înscriere în Armata Română

Pentru cei ce doresc să devină ofițeri, sunt disponibile 615 locuri. Durata de studiu este între 3-6 ani la 7 unități de învățământ superior și sunt disponibile 40 de specializări. Se pot înscrie tinerii ce îndeplinesc următoarele condiții:

  • să aibă cel mult 26 de ani împliniți în anul 2020
  • să fie absolvenți cu diplomă de BAC sau să facă dovada promovării examenului până la data de admitere
  • să nu fi parcurs, parțial sau întregime, programe de studii universitare cu finanțare de la bugetul de stat. În cazul în care au parcurs un astfel de program de studii, trebuie să specifice în cererea de înscriere

Pentru cei care își doresc o carieră ca maiștri militari, sunt disponibile 531 de locuri, având 27 de specializări. Durata cursurilor sunt de 2 ani și se pot înscrie tinerii în următoarele condiții:

  • să aibă cel mult 28 de ani împliniți în anul înscrierii
  • să fie absolvenți ai învățământului liceal sau să facă dovada promovării până la data examenului
  • să aibă permis de conducere valabil categoria B și C. Valabil pentru candidații pentru subofițeri în armele auto, geniu și tancuri.

În cazul în care candidații vor să devină subofițeri, sunt disponibile 481 locuri. Durata de studiu este de un an, având 17 specializări. Criteriile pentru înscriere sunt următoarele:

  • cel mult 28 de ani în anul înscrierii
  • să fie absolvenți ai învățământului liceal sau să facă dovada promovării până la data examenului
  • să aibă permis de conducere valabil categoria B și C. Valabil pentru candidații pentru subofițeri în armele auto, geniu și tancuri.

    înscrieri pentru armata română

    înscrieri pentru armata română

Probe pentru admitere în cadrul Armatei Române

Pentru a fi admis în cadrul Armatei Române, trebuie să treci de probele psihice, probele fizice și un interviu de evaluare finală.

Probele psihologice constau, în primul rând, într-un test de aptitudini ce evaluează randamentul intelectual. Odată terminată această probă, vei avea de completat un chestionar de personalitate. Acesta evaluează posibilitățile de adaptare la condițiile specifice mediului militar. Testul situațional este dedicat doar pentru ofițeri, maiștri militari și subofițeri. Acesta evaluează capacitățile de lider și capacitatea de a lucra în echipă.

Probele fizice constau în parcurgerea unui traseu utilitar aplicativ și o probă de rezistență. Traseul utilitar aplicativ conține 10 elemente diferite pe un circuit ce măsoară lungimea de 90 m lungime. Acesta evaluează nivelul de dezvoltare e deprinderilor motrice de bază (viteza, îndemânarea, forța, rezistența). Proba de rezistență se desfășoară pe o distanță de 1000 m sau 2000 m, în funcție de categoria de personal pentru care ai optat la înscriere.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Ungaria pune stop la graniță. Ungurii vor să schimbe regulile în UE. Anunț de la Budapesta
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro