Ceapa nu te face numai să plăngi atunci când o tai, ea te mai poate ajuta și în alte situații. Iată, așadar, ce se întâmplă dacă o lași zdrobită în bucătărie.
Dar până la ceapă, să vorbim despre amestecul de sare cu bicarbonat, cel care face minuni în cazul unui cuptor plin cu grăsime. Aceasta este soluţia cea mai ieftină şi simplă pentru a curăţa murdăria.
Prin urmare, tot ce trebuie să faceți este să puneţi într-un bol 10 linguri de bicarbonat de sodiu, patru linguri de apă fierbinte şi trei linguri de sare mare de bucătărie. Amestecaţi bine toate aceste ingrediente până când se formează o pastă. Puneţi această pasta obţinută pe zonele murdare ale cuptorului şi lăsaţi-o să acţioneze vreme de 20 de minute. Apoi, clătiți bine cu apă caldă.
Și am ajuns și la ceapă, deoarece cucătăria se dezinfectează cu aceasta. Tot ce trebuie să faci este să închizi geamul încăperii, să zdrobeşti o ceapă mare şi să o lași pe o farfurie cât ieşi la cumpărături. La întoarcere, aeriseşte încăperea.
Ceapa face parte din familia liliaceae, ce include si arpagicul, prazul, dar si usturoiul. Aceste legume din familia liliaceae au fost cultivate de-a lungul secolelor nu doar pentru aromele lor puternice, dar și pentru proprietățile lor medicinale. Beneficiile pentru sănătate ale cepei pot să includă reducerea riscului de apariție a numitor tipuri de cancer, îmbunătățirea stării de spirit, dar și menținerea sănătății pielii și a părului.
Ceapa este un aliment nutritiv dens, iar asta înseamnă că este saracă în calorii, însă bogată în substante nutritive benefice, cum ar fi vitamine, minerale si antioxidanti. Astfel, o cană de ceapă tocață conține aproximativ 64 de calorii, 15 grame de carbohidrați, 0 grame de grăsimi, 0 grame de colesterol, 3 grame de fibre, 7 grame de zahar, 2 grame de proteine si 10% din cantitatea zilnica necesară de vitamina c, vitamina B-6 si mangan. În plus, ceapa conține și cantități mici de calciu, fier, acid folic, magneziu, fosfor si potasiu, dar și antioxidanții quercetina și sulf.
De asemenea, ceapa este o sursă de vitamina C, ce ajută la combaterea formarii radicalilor liberi, ce sunt incluți pe lista cauzelor apariției cancerului.
În plus, adăugarea de ceapă este o modalitate foarte bună de a oferi gust mâncării, fără calorii, grăsimi sau sodiu în plus. Ceapa poate să fie prăjită, fiartă, făcută pe grătar, caramelizată, dar și folosită ca topping pentru sandvișuri, salate și sosuri.