13 oct. 2020 | 22:20

Alimentele care nu trebuie combinate niciodată. Nu ai voie să le consumi la aceeași masă

Știri generale
Alimentele care nu trebuie combinate niciodată. Nu ai voie să le consumi la aceeași masă
Alimentele care nu trebuie combinate niciodată

Cu toate că în ultima vreme gusturile s-au rafinat, meniurile devenind din ce în ce mai sofisticate, mulți dintre noi facem greșeli mari când vine vorba de alimentație. Astfel, unele combinații de alimente devin adevărate bombe calorice, care ar trebui evitate.

Alimentele care nu trebuie combinate niciodată

Nu mulți sunt cei care pot rezista unui șnițel bine rumenit cu o garnitură de cartofi prăjiți și o chiflă proaspătă lângă. Acest fel de mâncare este unul dintre cele mai comandate din meniurile multor restaurante, copii fiind principalii doritori. Însă, combinația de proteine și carbohidrați este dezastruoasă pentru stomac.

Sucurile gastrice din stomac abia pot face față digestiei, în felul acesta alimentele fermentează în stomac și apare balonarea și flatulența. Ideal este să combinați proteinele (din carne, lactate, brânzeturi) cu diferite legume.

Fructele fermentează și apare senzația de balonare

Deși fructele se digeră mai repede, atunci când sunt combinate cu alte alimente, timpul se mărește. Aceste alimente fermentează și apare senzația de balonare.

Tocmai din această cauză nu ar trebui niciodată consumate ca desert la masă, ci ca gustare, între mese, singure, nu în combinație cu alte produse. Ele se pot consuma fie cu cel puțin o oră înainte de masă, fie la trei ore după masă.

Combinația dintre două tipuri de proteine

O altă combinație care nu ar trebui făcută, este aceea dintre două tipuri de proteine precum: carne și brânză sau carne și ouă. Chiar dacă unele feluri de mâncare sunt delicioase în această combinație, ar trebui evitate.

O masă bogată în proteine este de asemenea greu de digerat. Sistemul digestiv depune mai mult efort decât e necesar, iar asta înseamnă mai puțină energie pentru organism, care dacă este lipsit de aceasta, cere zahăr.

Grăsimile și Carbohidrații

Carbohidrații împreună cu grăsimile nu ușurează nici ele munca stomacului. Cartofii prăjiți sau pâinea cu unt sunt, de asemenea preferatele multora dintre noi, însă specialiștii recomandă să le consumăm rar.

Atunci când consumăm grăsimi în cantități mari, tranzitul intestinal încetinește, astfel digestia devine greoaie. Grăsimile cele mai recomandate sunt cele provenite din uleiul de măsline sau acizi grași din avocado, somon, semințe, nuci etc, potrivit Clickpentrufemei.ro.

Alimente care nu ai voie să le consumi la aceeași masă

Alimente care nu ar trebui consumate la aceeași masă

Mai multe probleme de digestie sunt provocate de combinațiile de alimente nepotrivite. Unele sunt digerate într-un timp mai scurt, iar altele petrec ore întregi în tubul digestiv. Spre exemplu, un fruct are nevoie de 30-60 de minute pentru a fi digerat, legumele, cerealele și fasolea între 1 și 2 ore, iar carnea cel puțin 3 ore.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Regele Charles l-ar putea primi pe fiul său la sfârșitul lunii. E valabil și pentru Meghan?
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Cardurile au fost blocate. Românii nu mai au acces la banii de pe carduri: Tichetele au expirat!
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
ÎNCEPE RĂZBOIUL TOTAL! Alertă la NIVEL INTERNAȚIONAL
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro